Przełącznik światel

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

wujkodja
Nowicjusz
Nowicjusz

Przełącznik światel

Post autor: wujkodja » pt cze 24, 2011 09:10

witam,koledzy mam zamiar wymienić przełącznik świateł w mk5 od jakiegoś czasu zauważyłem .gdy włącze światła po ok 8 sek. gaśnie podświetlenie tego przełącznika i przycisk świateł awaryjnych, nie mam pojęcia co jest? Znalazłem na allegro taki przełącznik z tym ,że ma więcej funkcji [halogeny z przodu,auto]ja w swoim takich nie mam,i prosiłbym o jakieś info czy będzie pasował taki przełącznik ,czy musi być idealnie ten sam symbol ?

Awatar użytkownika
skaktus
Mirafioli
Mirafioli

Przełącznik światel

Post autor: skaktus » pt cze 24, 2011 11:22

Będzie pasował.

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Re: Przełącznik światel

Post autor: doggie » pt cze 24, 2011 21:20

wujkodja pisze:witam,koledzy mam zamiar wymienić przełącznik świateł w mk5 od jakiegoś czasu zauważyłem .gdy włącze światła po ok 8 sek. gaśnie podświetlenie tego przełącznika i przycisk świateł awaryjnych, nie mam pojęcia co jest? Znalazłem na allegro taki przełącznik z tym ,że ma więcej funkcji [halogeny z przodu,auto]ja w swoim takich nie mam,i prosiłbym o jakieś info czy będzie pasował taki przełącznik ,czy musi być idealnie ten sam symbol ?

nie kupuj przełącznika! w 99% przypadków gaśnięcia podświetlenia odpowiedzialna jest przepalona żaróweczka w popielniczce a dokładnie znajduje się ona w zapalniczce

przede wszystkim trzeba zrobić diagnozę VCDS i sprawdzić gdzie jest przerwa w obwodzie

skaktus pisze:Będzie pasował.

niekoniecznie :wink: trzeba będzie kabelek przełożyć żeby działał prawidłowo

Awatar użytkownika
Zbycho74
Mały gagatek
Mały gagatek

Przełącznik światel

Post autor: Zbycho74 » pt lip 01, 2011 10:35

Witam, mogę też potwierdzić, że to żarówka w popielniczce, trzeba wymienić i po problemie. Włacznik będzie podświetlony i nie będze gasło podświetlenie.Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”