Przełącznik światel
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przełącznik światel
witam,koledzy mam zamiar wymienić przełącznik świateł w mk5 od jakiegoś czasu zauważyłem .gdy włącze światła po ok 8 sek. gaśnie podświetlenie tego przełącznika i przycisk świateł awaryjnych, nie mam pojęcia co jest? Znalazłem na allegro taki przełącznik z tym ,że ma więcej funkcji [halogeny z przodu,auto]ja w swoim takich nie mam,i prosiłbym o jakieś info czy będzie pasował taki przełącznik ,czy musi być idealnie ten sam symbol ?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Przełącznik światel
wujkodja pisze:witam,koledzy mam zamiar wymienić przełącznik świateł w mk5 od jakiegoś czasu zauważyłem .gdy włącze światła po ok 8 sek. gaśnie podświetlenie tego przełącznika i przycisk świateł awaryjnych, nie mam pojęcia co jest? Znalazłem na allegro taki przełącznik z tym ,że ma więcej funkcji [halogeny z przodu,auto]ja w swoim takich nie mam,i prosiłbym o jakieś info czy będzie pasował taki przełącznik ,czy musi być idealnie ten sam symbol ?
nie kupuj przełącznika! w 99% przypadków gaśnięcia podświetlenia odpowiedzialna jest przepalona żaróweczka w popielniczce a dokładnie znajduje się ona w zapalniczce
przede wszystkim trzeba zrobić diagnozę VCDS i sprawdzić gdzie jest przerwa w obwodzie
skaktus pisze:Będzie pasował.
niekoniecznie trzeba będzie kabelek przełożyć żeby działał prawidłowo
Przełącznik światel
Witam, mogę też potwierdzić, że to żarówka w popielniczce, trzeba wymienić i po problemie. Włacznik będzie podświetlony i nie będze gasło podświetlenie.Pozdrawiam