Witam,
Jestem nowy na forum, przegrzebałem całe, ale nie znalazłem pomocy dlatego postanowiłem zalożyć ten temat.
Mam Golfa IV 5d z 2001r. 110km TDI. Ostatnimy czasy, pojawiło się kilka drobnych, aczkolwiek irytujacych problemow z elektryka.
1) Od jakiś 3 miesięcy mam problem z tylną wycieraczką. Nie byłby to zwykły, gdyby nie to, że spryskiwacz działa, natomiast ramię nie (znalazłem tematy, że nie działają obie funkcje). Macie jakiś pomysł? Bezpieczniki sprawdzone.
2) Mam zamontowany alarm Challenger, kilka dni temu odwiedziłem myjnie, nastepnie pojechałem do sklepu, zamknąłem samochód jak zwykle (uzbrajając) bez żadnych problemow. Po kilku godzinach wrocilem na swoj parking i zamykająć samochód w identyczny sposob z pilota natychmiast zaczela wyć syrena i jest tak non stop od kilku dni. Auto mozna zamknac tylko z pilota i bez uzbrojenia alarmu. Co w tym wypadku?
Pozdrawiam!
Problem z alarmem Challenger i tylną wycieraczką
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wyczyścić i sprawdzić silniczekjluczywek pisze:1)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=124314" onclick="window.open(this.href);return false;
kopertówki i lampka kabinowa zapalają się/gasną normalnie w drzwiach/bagażniku?jluczywek pisze:2)

- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Szukać źródła załączania się alarmu, najczęściej są to krańcówki w zamkach drzwi, bagażnika i maski...alarm dokładany więc krańcówki też mogą być dołożone. Należy sprawdzić ich poprawne działanie. W instrukcji alarmu powinno być opisane jak sprawdzić który z czujników alarmu ostatni podał sygnał do centralki...jluczywek pisze: Co w tym wypadku?
Może to będzie trywialne pytanie, ale co to są krańcowki i gdzie dokladnie szukac?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
w tym przypadku tzw mikrostyki, czujniki otwarcia drzwi, są umieszczone w zamkachjluczywek pisze:co to są krańcowki i gdzie dokladnie szukac?
ogólnie wpisz w wyszukiwarkę alarm sam się włącza... było kilka tematów, sam kilka razy pisałem co i jak posprawdzać - poszukaj i poczytaj