Cześć,
Jestem tutaj na tym forum nowy i nie wiem czy był już taki temat czy nie. Używałem wyszukiwarki ale jakoś nie dało to większych rezultatów.
Czy Golf II CL posiada światła drogowe ? Jeżeli tak to na jakiej zasadzie one działają skoro z przodu są tylko dwa światła ? Światła mijania. Zamierzam kupić golfa i stąd te pytanie.
Dzięki za pomoc
Światła drogowe.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Światła drogowe.
Faktycznie, taki temat trudno znaleźć - a to z powodu iż światła drogowe są obowiązkowym wyposażeniem każdego pojazdu samochodowego, zarejestrowanego na świecie (bo nie tylko w Europie).
Jeśli w pewnych wersjach Golfa są tylko dwa reflektory a muszą być dwa rodzaje świateł w każdej lampie to rozwiązaniem jest żarówka dwuświatlowa, najczęściej (także właśnie w Golfie 2) H4. Jedna "nóżka" to masa, kolejna to mijania a trzecia to drogowe. Poprawny rozsył światła zapewnia z kolei odpowiednie uryflowanie (rowkowanie od wewnątrz) szyby reflektora tak, by na każdym ze świateł była osiągana właściwa wiązka światła
Jeśli w pewnych wersjach Golfa są tylko dwa reflektory a muszą być dwa rodzaje świateł w każdej lampie to rozwiązaniem jest żarówka dwuświatlowa, najczęściej (także właśnie w Golfie 2) H4. Jedna "nóżka" to masa, kolejna to mijania a trzecia to drogowe. Poprawny rozsył światła zapewnia z kolei odpowiednie uryflowanie (rowkowanie od wewnątrz) szyby reflektora tak, by na każdym ze świateł była osiągana właściwa wiązka światła
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Światła drogowe.
posiadałTablof pisze:Czy Golf II CL posiada światła drogowe ?
słyszałeś o żarówkach H4 ?? Są to żarówki dwuwłóknowe, zapalasz światła mijania - świecą mijania, zapalasz drogowe - mijania gasną a z tej samej żarówki świecą światła drogoweTablof pisze:na jakiej zasadzie one działają skoro z przodu są tylko dwa światła ?
Światła drogowe.
Wielkie dzięki za wytłumaczenie i nie zrównanie mnie z ziemią za takie pytanie
Pozdrawiam !
Pozdrawiam !