Czarna puszka w bagażniku- co to jest???

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Jefferson
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jefferson » pt cze 03, 2011 17:14

W moim Golfie, w bagażniku po prawej stronie przy lampie jest styropianowe pudełko (przyklejone do podłoża) a w nim skrzyneczka z szerokim wejściem. Obok jest wtyczka pasująca w to gniazdo. Do czego to służy? Ja miałem to rozłączone. Co się stanie jak to podłącze??? Nie mam wcale elektryki poza szyberdachem. Centralnego też nie mam. Proszę o odpowiedź

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pt cze 03, 2011 17:33

Jefferson pisze:W moim Golfie, w bagażniku po prawej stronie przy lampie jest styropianowe pudełko (przyklejone do podłoża) a w nim skrzyneczka z szerokim wejściem. Obok jest wtyczka pasująca w to gniazdo. Do czego to służy?
Pompka centralnego zamka...
Jefferson pisze:Co się stanie jak to podłącze??
sprawdź... jeżeli jest odłączone to może nie działa, może pali bezpiecznik - nie sprawdzisz to się nie dowiesz

Jefferson
Użytkownik
Użytkownik

Re: Czarna puszka w bagażniku- co to jest???

Post autor: Jefferson » pt cze 03, 2011 17:47

Qto pisze: Pompa centralnego zamka...
Ale ja nie mam centralnego zamka :P Mam tylko alarm.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Post autor: Qto » pt cze 03, 2011 18:08

Jefferson pisze:Ale ja nie mam centralnego zamka :P Mam tylko alarm.
jak pompka odłączona to dziwne żeby central był :bajer:
poszukaj na necie (np allegro) jak wygląda taka pompka...i zobaczysz że takie samo ustrojstwo masz u siebie w bagażniku :bigok:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt cze 03, 2011 18:15

To znaczy możesz mieć centralny tylko nie wiesz o tym, bo i skąd skoro pompka odłączona. Zajrzyj do wiązki w gumie wchodzacej do dowlnych drzwi, jak jest tam plastykowy weżyk to masz (lub miałeś) zamek centralny

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Jefferson
Użytkownik
Użytkownik

Re: Czarna puszka w bagażniku- co to jest???

Post autor: Jefferson » pt cze 03, 2011 18:26

Paweł Marek pisze:To znaczy możesz mieć centralny tylko nie wiesz o tym, bo i skąd skoro pompka odłączona. Zajrzyj do wiązki w gumie wchodzacej do dowlnych drzwi, jak jest tam plastykowy weżyk to masz (lub miałeś) zamek centralny
No jest wężyk. Podłączyłem pompkę ale lipa- zamek jak nie działał tak nie działa nadal. Siłowniki czy pompka do wymiany???

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt cze 03, 2011 18:32

Kolego o tym juz wszystko znajdziesz na forum. Na razie dmuchaj i zasysaj powietrze przez wezyk dochodzący do pompki, jesli drzwi się beda zamykać otwierać to zamki sa sprawne a usterka jest elektryczna i może dotyczyc samej pomki, włączników w zamkach w drzwiach przednich, okablowania. Wszystko co i jak sprawdzać jest opisane na forum tylko poszukać.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Kontakt:

Post autor: Qto » pt cze 03, 2011 18:40

Paweł Marek pisze:Wszystko co i jak sprawdzać jest opisane na forum tylko poszukać
:bigok:

Zablokowany

Wróć do „Elektryka”