Tykanie kierunkowskazów

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Maniek88dm
Nowicjusz
Nowicjusz

Tykanie kierunkowskazów

Post autor: Maniek88dm » śr maja 25, 2011 21:34

Mam problem z tykaniem kierunkowskazów. Myślałem, że to przekaźnik ale kupiłem taki sam i dalej to samo : / a awaryjne i kierunkowskazy działają prawidłowo tylko cały czas tykają. Czy to może być wina przełącznika zespolonego czy raczej jest to związane z centralką ????

Awatar użytkownika
sokol26
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Tykanie kierunkowskazów

Post autor: sokol26 » śr maja 25, 2011 21:50

Przekaźnik tyka, naprościej mówiąc dostaje sygnał że ma pracować :) Ale kierunki cały czas migają czy tylko jak włączysz? Najprościej byłoby pożyczyć na chwilke od kogoś przełączniki wypiąć kostke z twoich i podpiąć pod tamte, byłoby wiadomo czy to przewody czy przełącznik. Przejrzyj przewody od przełączników i od kostek A1 i A2 z tyłu skrzynki bezpieczników(patrząc od tyłu dwa pierwsze na lewym górnym rogu, żeby je wypiąć trzeba przesunąć takie suwadełko od strony pedałów).
Ostatnio zmieniony śr maja 25, 2011 22:51 przez sokol26, łącznie zmieniany 1 raz.

Maniek88dm
Nowicjusz
Nowicjusz

Tykanie kierunkowskazów

Post autor: Maniek88dm » śr maja 25, 2011 21:59

Kierunki migają tylko gdy je włącze. A tykanie zaczyna się jak tylko odpale silnik i tak jest cały czas wymieniłem jeden przekaźnik na nowy taki sam w prawym górnym rogu i dalej to samo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”