Mk4 1.9 SDI nie odpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Longer_SDI
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mk4 1.9 SDI nie odpala
Witam.
Mam problem z moim Golfem IV 1.9 SDI - po włączeniu zapłonu nie zapala się kontrolka od świec żarowych, co za tym idzie; nie odpala. Próbowałem z nawet na "plaka" tzn pryskałem do kolektora ssacego ale to też nie pomogło. Mechanik podłączył mi tylko "na krótko" + z aku do pompy i wtedy normalnie pali ale po wyłączeniu silnika muszę od razu zdjąć klemę z aku bo caly czas brzęczy tak jak na włączonym zapłonie.
W czym tkwi usterka i czy da się to samemu naprawić czy konieczna wizyta u elektryka ??
Mam problem z moim Golfem IV 1.9 SDI - po włączeniu zapłonu nie zapala się kontrolka od świec żarowych, co za tym idzie; nie odpala. Próbowałem z nawet na "plaka" tzn pryskałem do kolektora ssacego ale to też nie pomogło. Mechanik podłączył mi tylko "na krótko" + z aku do pompy i wtedy normalnie pali ale po wyłączeniu silnika muszę od razu zdjąć klemę z aku bo caly czas brzęczy tak jak na włączonym zapłonie.
W czym tkwi usterka i czy da się to samemu naprawić czy konieczna wizyta u elektryka ??
- Longer_SDI
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mk4 1.9 SDI nie odpala
Ponawiam pytanie bo kontakt z kolegą "Koczyk" urwał się i za wiele się nie dowiedziałem. Teraz jak jest bardzo ciepło w dzień to dzieję się tak praktycznie codziennie.
Mk4 1.9 SDI nie odpala
Sprawdz przekaznik 109 zimne luty
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- Longer_SDI
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Mk4 1.9 SDI nie odpala
jeryk10 pisze:Sprawdz przekaznik 109 zimne luty
Tzn? Jak mam go sprawdzić ?
Mk4 1.9 SDI nie odpala
Wyciagni go i rozbierz bedziesz widzial zimne luty i polutuj je Mozesz tez zrobic tak wyciagnac go i zmostkowac kablem w kostce piny 30 i 87 i wlacz zaplon to zobaczysz czy kontrolka swiecy sie zapali
Swap instalacji z grupy VAG .
Mk4 1.9 SDI nie odpala
Miałem taki sam problem. Pod kierownicą są przekaźniki i właśnie nr 109 miał zimne luty.
- Longer_SDI
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mk4 1.9 SDI nie odpala
Dzisiaj znalazłem wreszcie troche czasu i wyciągnąłem pten przekaźnik 109. Faktycznie były zimne luty i polutowałem je ale z tego co widziałem to już kiedyś ktoś tam gmerał. Zobaczymy tylko czy to coś pomogło.