Czy to uszkodzony mikrostyk?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam!Dzisiaj rano mialem taki przypadek.
1.Otwieram drzwi z pilota(scyzoryk),kierunki delikatnie przymrygaly.
2.Zauwazylem ,ze cos jest nie tak wiec znow otwieram i zamykam ,kierunki juz nie mrygaly.
3.Nacisnalem przycisk od swiatel awaryjnych i uslyszalem z niego tylko krotkie brzeczenie ,po 2 sekundach cisza.
4.Sprawdzilem, wszystkie swiatla(kierunki,dlugie ,mijania,itp.)wszystko OK!Oswietlenie w srodku tez OK!!
5.Niedzialaly tylko awaryjne,wiec sprawdzilem bezpiecznik okazalo sie ze spalony ,wymienilem ,awaryjne dzialaja lecz nadal mi nie blyskaja kierunki podczas otwierania i zamykania drzwi
Pomozcie!
Czy naprawde nie macie zadnych pomyslow?
1.Otwieram drzwi z pilota(scyzoryk),kierunki delikatnie przymrygaly.
2.Zauwazylem ,ze cos jest nie tak wiec znow otwieram i zamykam ,kierunki juz nie mrygaly.
3.Nacisnalem przycisk od swiatel awaryjnych i uslyszalem z niego tylko krotkie brzeczenie ,po 2 sekundach cisza.
4.Sprawdzilem, wszystkie swiatla(kierunki,dlugie ,mijania,itp.)wszystko OK!Oswietlenie w srodku tez OK!!
5.Niedzialaly tylko awaryjne,wiec sprawdzilem bezpiecznik okazalo sie ze spalony ,wymienilem ,awaryjne dzialaja lecz nadal mi nie blyskaja kierunki podczas otwierania i zamykania drzwi
Pomozcie!
Czy naprawde nie macie zadnych pomyslow?
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Może został jakiś błąd po tej awarii przerywacza w kompie i przez to teraz nie załącza ich alarm. Był podobny temat z niedziałaniem samopoziomowania reflektorów ksenonowych i tam właśnie taka była przyczyna
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dzieki za odp to nie pozostaje mi nic innego jak tylko podlaczyc pod kompa.Zastanawia mnie tylko czemu spalilo bezpiecznik od swiatel awaryjnych,jaka byla tego przyczyna?Moge jeszcze dodac, ze dwa dni przed tym incydentem rozbieralem caly przedni pas ,poniewaz musialem wymienic chlodnice.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Pisałeś, że przerywacz się popsuł, więc może miał tez przebicie i to było powodem przepalenia bezpiecznika. Ogólnie to tylko takie gdybanie i zgadywanie, elektrykiem nie jestem, ale jakąś skromną, podstawową wiedzę mam, zaszkodzić ci tymi radami nie powinienem, a może pomogę.
Jak masz kogoś znajomego, albo sam masz kabel to problemu nie ma, bo wszystko zamknie się w a ty dowiesz się czy już wsio w porządku z zamkami przy tej okazji i być może dlaczego nie migają kierunki przy zamykaniu.
Ps. Jeśli okaże się, że błędów brak, to poszukaj wątku na temat aktywacji tej funkcji migania VAGiem, gdzieś jest na forum i nie jest to skomplikowana sprawa, może z jakichś powodów się to wyłączyło.
Jak masz kogoś znajomego, albo sam masz kabel to problemu nie ma, bo wszystko zamknie się w a ty dowiesz się czy już wsio w porządku z zamkami przy tej okazji i być może dlaczego nie migają kierunki przy zamykaniu.
Ps. Jeśli okaże się, że błędów brak, to poszukaj wątku na temat aktywacji tej funkcji migania VAGiem, gdzieś jest na forum i nie jest to skomplikowana sprawa, może z jakichś powodów się to wyłączyło.
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
na grupie regionalnej szukaj bo sprawdzenie VAGiem się przydaSzymon Jarosz pisze:musze kogos z Vagiem znalesc
co do mikrostyków, możesz zobaczyć czy po zamknięciu auta z pilota da się któreś z drzwi otworzyć od środka...
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dzisiaj spalil sie bezpiecznik od kierunkowskazow, jak i rowniez od, swiatel awaryjnych!
Spalil sie tez ostatni bezpiecznik na akumlatorze.
Spalil sie tez ostatni bezpiecznik na akumlatorze.
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
PROBLEM ROZWAZANY!!!Przyczyna palenia bezpiecznikow,bylo zwarcie w przedniej lewej lampie Mozna powiedziec ze to moja wina ,poniewaz skusilem sie na dymione lampy firmy DEPO!Chinczycy ,zle odlali z ryzu gniazdo do zarowki kierunkowskazu Pozdrawiam!