odcina zaplon
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
odcina zaplon
Mam problem tj.: robilem swap-a 1.8 aam na 2.0 aba , w ogole nie pracuje mi pompa paliwa, co moze byc przyczyna? Prosze o pomoc
- Paweł Marek
- V.I.P.
odcina zaplon
Pompę zmieniłeś na 3 barową? Przekaźnik pompy pierwszy na dole po prawej cyka jak włączysz zapłon?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: odcina zaplon
Pompa jest ta z 1.8. Po przekreceniu kluczyka silnik lapie na 5 sekudn i gasnie. Tak jaby odcinalo prad , jakby nie dawalo zadnego sygnalu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
odcina zaplon
To zacznij od zmiany pompy jak chcesz żeby pompa jednobarowa zasiliła wtrysk wymagający trzech Barów? A potem zastanowisz sie czy faktycznie pompa nie załącza się ponownie po pierwszym uruchomieniu po zapłonie
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
gdy próbuje zakrecic na lpg objaw jest taki sam ,w 1.8 miałem walniętą pompe i na gazie palil od jednego strzału
mam jeszcze pytanie odnosnie aparatu zaplonowego z mk4 cabrio aba 2.0 ,sprawdzajac czujnik halla miernikiem zauważyłem ze jest tylko jedno przejscie a nie 4 jak w innych aparatach,wymieniłem czujnik na nowy i dalej to samo .zobaczyłem ze w środku aparatu talerzyk {nie znam fachowej nazwy} ma jedno nacięcie dajace sygnal na halla a nie cztery jak w aparacie od silnika 2e.na jakiej zasadzie działa ten zapłon. Prosze o odpowiedz
odcina zaplon
Po co ci to wiedzieć? Skoro nowy ma tak samo, to znaczy że aparat sprawny. Może w ECU jest mnożnik częstotliwości x4...
MK3 ADZ->AGU
jestem ciekawy na jakiej zasadzie działa ten zaplon,jesli nie posiadasz takiej wiedzy to moze ktos inny mi odpisze.
odcina zaplon
silnik mial immo
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
odcina zaplon