Witam wszystkich. Mam pytanie do was, otóż zabawiłem się w moim golfiaczu trybem serwisowym licznika. Trochę nie rozumiem otrzymanych wyników. Czytałem wiele na różnych forach, ale na każdym pisze co innego... Czy mógłby mi ktoś "przetłumaczyć" co oznaczają poszczególne informację? Z góry dzięki
1- 3862
2- 1
3- 32055
4- 3,0
5- świeci się jakby same 8... po stronie licznika i obrotomierza... (88888,8 ; 88:88)
6- 0
7- to wiem (obroty silnika)
8- 10,8
Tryb serwisowy Golf III
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tryb serwisowy Golf III
Szukałem, ale żaden z kilku opisów który znalazłem nie pasuje... Np. w pkt 4 u mnie wyświetla wartość "3.0", a to podobno jest ilość pracujących cylindrów... A nie możliwe żeby mi jeden cylinder nie pracował, przecież bym czuł, rzucało by strasznie silnikiem i zdychałby przy ponad 80km/h. Więc mam nadzieje, że może ktoś się na tym zna i mi wytłumaczy co i jak
Golfi III 1.9D, wolnossący, 64 konny, niezawodny klekot (1Y) ;)
Tryb serwisowy Golf III
to mnożnik impulsów - masz silnik 1Z lub AAZ 1YElusiwe pisze:1- 3862
to system wyświetlania zegaraElusiwe pisze:2- 1
wartość stałaElusiwe pisze:3- 32055
to ilość cylindrów - tak dokładnie jest wyświetlane w przypadku dieslaElusiwe pisze:4- 3,0
test segmentów licznikaElusiwe pisze:5- świeci się jakby same 8... po stronie licznika i obrotomierza... (88888,8 ; 88:88)
speedometer sender impulses - cokolwiek to znaczy ma wartość od 0 do 9999Elusiwe pisze:6- 0
wersja oprogramowaniaElusiwe pisze:8- 10,8
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Tryb serwisowy Golf III
Dziękuje za odpowiedź Kiedyś mi się obiło o uszy, że któreś z tych cyferek wskazuje rzeczywisty przebieg licznika, ale najwidoczniej źle słyszałem ;P
Golfi III 1.9D, wolnossący, 64 konny, niezawodny klekot (1Y) ;)