Witam. Mam taki oto problem, po przekroczeniu wiadomej prędkości powinny mi się ryglować wszystkie drzwi. No własnie... powinny, bo zazwyczaj odbija mi w drzwiach kierowcy (rzadziej lewy tył). Kiedy zwalniam np na progach to ryglują się na chwile i znowu odbijają. Czasem załapią za drugim, czasem za piątym razem. Czasem nie pomaga nawet zamykanie z przycisku na drzwiach bo i tym sposobem załapią za którymś razem. Męczy mnie to, może ktoś zna rozwiązanie tego problemu. Kasowałem błędy modułu komfortu vagiem, nic konkretnego nie było. Reszta działa bez zastrzeżeń, tzn zapalanie świateł przy otwieraniu i zamykanie/otwieranie z pilota.
Może ktoś z Was wie jak wyłączyć automatyczne ryglowanie za pomocą polskiego vaga? Vag com mi sie nie łączy.
Problem z automatycznym ryglowaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Problem z automatycznym ryglowaniem
Wydaje mi sie ze bedzie to od uszkodzonych mikrostykow w zamku, mialem tak samo u siebie ze mi sie nie zamykaly drzwi kierowcy i wylaczylem to bo nie chcialo mi sie szukac przyczyny. Dopiero pozniej sie dowiedzialem ze to moze byc ten mikrostyk, ale teraz sie jakos samo naprawilo bo wszystko dziala tzn swiatlo w srodku po otwarciu drzwi, swiatelko w drzwiach i sygnal zapalonych swiatel. A teraz jak to wylaczyc. Wchodzisz do modulu komfortu (46) pozniej adaptation i w kanale 3 bedziesz mial 1 zmieniasz to na 0 test i zapisz, tak samo w kanale 4 bedziesz mial 1 zmieniasz na 0 test i zapisz
Powodzenia
Powodzenia
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM