Mam problem z uruchamieniem passata b5 2,3 VR5
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem z uruchamieniem passata b5 2,3 VR5 1999r., 150KM. Mianowicie problem ujawnia się na zimnym silniku, gdy go rano próbuje uruchomić, załapuje za każdym razem po około 1 sekundzie pracy, gaśnie. Powtarza się to około 3-6 razy, po czym załapuje i chodzi normalnie. Późnej pali bez problemu do momentu kiedy wystygnie. Po kosztownej wizycie u mechanika, który po podłączeniu do komputera samochodu nic nie wytypował. Mechanik wymienił świece, czujnik temperatury, przepływomierz powietrza, sondę lambda, filtr powietrza i paliwa. Po czym rozłożył ręce i powiedział, że usterka nie ustąpiła. Byłem jeszcze u kilku innych i oni są tez bezradni. Prosze o pomoc, ponieważ nie wiem w czym tkwi problem.
lukasek87, wygląda to na zbyt niskie ciśnienie paliwa - celem sprawdzenia wypadałoby kilkakrotnie przekręcić stacyjka na ok 5 sekund bez uruchamiania silnika (no z 5-6razy) a potem spróbować odpalić
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5