Witam wszystkich,
VW Bora 2001 tdi
Moj problem pojawia sie sporadycznie lecz coraz częściej, ale do rzeczy.
Awaria zaczyna się w rożnych momentach np, przy otwarciu drzwi od kierowcy następuje jakby takie zwarcie na desce rozdzielczej i wszystko znika tak jakby brakowało prądu! wszystko się kasuje, zegar i dane na fisie. Dodatkowo wskazówki na zegarach się drżą!
To samo zdarzenie ma czasami przy włożeniu kluczyka do stacyjki i jej przekręceniu, wszystko na desce znika i po chwili sie pojawia, oczywiście zresetowane, a także zauważyłem podobne zdarzenie podczas jazdy przy włączaniu świateł, ale w tym przypadku zaświeciła się jeszcze kontrolka abs.
Po podpięciu vaga pokazały się błędy które się skasowały:
00779 - Outside Air Temp Sensor (G17)
30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent
00779 - Outside Air Temp Sensor (G17)
29-10 - Short to Ground - Intermittent
01330 - Central Control Module for Central Convenience (J393)
53-10 - Supply Voltage Too Low - Intermittent
00668 - Supply Voltage Terminal 30
07-10 - Signal to Low - Intermittent
Macie jakies pomysły co to moze byc ??
Zwarcie deski rozdzielczej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Masa ci się gdzieś gubi kolego, albo akumulator się kończy i to przez to. Posprawdzaj jak się mają klemy, czy nie są zasiarczone i kostkę licznika i stacyjki czy nie zaśniedziały ci. Te odgłosy, które nazywasz zwarciem pod deską, to tykające przy zbyt niskim napięciu przekaźniki.
Witam
Akumulator jest nowy ma trzy miechy, a klemy sprawdzałem, te kostki stacyjki i licznika to są pod kierownicą przy przekaznikach ?
Akumulator jest nowy ma trzy miechy, a klemy sprawdzałem, te kostki stacyjki i licznika to są pod kierownicą przy przekaznikach ?