Witam. Dzisiaj trzeba przyznać, że z braku zajęcia (wiadomo, jak człowiek nie ma co robić to myśli o głupotach

) przyglądałem się mojemu wozidełku i zauważyłem, że nie mam postojówek. Wyjąłem żaróweczki, są popalone, z tej racji, że dzisiaj już nie mam możliwości zamotać nowych pomierzyłem napięcia i na wiązce od postojówek napięcie jest prawidłowe tzn. w granicach 12V. I tutaj pojawia się pytania, w momencie kiedy przełącznik ustawiam na postojówki (1położenie) pojawia się napięcie na tej wiązce, ale zapalają się też normalne światła . Kiedy przełączam na 2 pozycję, napięcie z postojówek nie ginie, a światła świecą się normalnie dalej. Jednym słowem, przełącznik w obu pozycjach zapala zarówno postojówki jak i światła normalne. Wydaje mi się, że przy 1 pozycji przełącznika napięcie powinno być tylko na wiązce świateł postojowych, a kiedy włączam 2 pozycję postojówki powinny gasnąć. Co może być przyczyną? Czy możliwe jest, że kiedy założe obie żarówki od postojówek wtedy wszystko będzie dobrze? A jeżeli nie to co może być przyczyną?
Z góry dziękuję za pomoc,
Pozdrawiam