Czujnik temp wody [mk5]
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Czujnik temp wody [mk5]
Witam. Zapalił mi się check i abgas werkstatt czy jakoś tak. Komputer pokazał czujnik temp wody.Wymieniłem i zapala sie znowu i za jakiś czas gaśnie;/ Kupiłem "używke" i być moze jest wadliwa.Moje pytanie co mozy byc nie tak? Na allegro widziałem 2 rodzaje czujników : szary: http://allegro.pl/czujnik-temperatury-s ... 07654.html" onclick="window.open(this.href);return false; oraz zielony http://allegro.pl/czujnik-temperatury-s ... 99981.html" onclick="window.open(this.href);return false; .Nie wiem jaki jest u mnie bo mechanik mi go zmieniał.Ten uzywany był siwy ;/Z autem niby nic sie nie dzieje ale denerwuje mnie ta kontrolka.Wszystko u mnie musi być idealnie Prosze o sugestie.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Czujnik temp wody [mk5]
zielony 4 pin, 2 piny do ECU, a dwa pozostałe piny idą do zestawu wskaźników, po co kupujesz używkę skoro nowy kosztuje 23 zł, po drugie kupiłeś zły
-
- Mały gagatek
Czujnik temp wody [mk5]
Czyli jaki muszę kupić ?Który jest u mnie?sorry za może głupie pytanie ,ale niestety się nie znam zbyt dobrze.Nie mogłem znaleźć wcześniej na allegro dlatego wziąłem używkę Czy jest możliwość że sam go wymienię?Jak tak to gdzie on dokładnie się znajduje?
Byłem właśnie u mechanika i podłączył mi jeszcze raz pod komputer i wyświetlił sie błąd 16502 czujnik temp g62 i coś tam jeszcze było napisane że za duzy sygnał(troche inaczej było ) i niestabilność.Dał mi stary czujnik ,który był oryginalny od nowości i jest 2 pinowy siwy o numerze 06A 919 501.Nie wiem co myśleć teraz ,ale chyba prawdopodobnie kupiłem zepsuta używkę ?
Byłem właśnie u mechanika i podłączył mi jeszcze raz pod komputer i wyświetlił sie błąd 16502 czujnik temp g62 i coś tam jeszcze było napisane że za duzy sygnał(troche inaczej było ) i niestabilność.Dał mi stary czujnik ,który był oryginalny od nowości i jest 2 pinowy siwy o numerze 06A 919 501.Nie wiem co myśleć teraz ,ale chyba prawdopodobnie kupiłem zepsuta używkę ?
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Czujnik temp wody [mk5]
kup taki jaki miałeś do tej pory, jeśli był szary z dwa PIN to kup szary z dwa PIN, oryginalny 06A 919 501 w ASO kosztuje około 100 złotych
-
- Mały gagatek
Czujnik temp wody [mk5]
Ok juz zamówiłem na allegro oryginał za 25 zł niby .Zobaczymy czy to na pewno od czujnika.
Juz wszystko OK.Mechanik ogarniety podmienił ten czujnik uzywany co kupiłem z jakims czarnym (tez 2 pin) i przez to sie chrzaniło wszystko.Jak sie ich nie dopilnuje to wszystko tak super robia...
Juz wszystko OK.Mechanik ogarniety podmienił ten czujnik uzywany co kupiłem z jakims czarnym (tez 2 pin) i przez to sie chrzaniło wszystko.Jak sie ich nie dopilnuje to wszystko tak super robia...
-
- Mały gagatek
Czujnik temp wody [mk5]
Czujnik wymieniłem ,i było wszystko ok moze z tydzien.Co jakis czas sie zapala kontrolka Check engine i komunikat abgas werkstatt .Ale po kilku godzinach sam gaśnie(to znaczy przejade kawałek zgasze auto i potem jak odpalam to gasnie).Nie chce mi sie wierzyc ze czujnik nowy znowu jest uszkodzony;/ Co to moze byc??
-
- Mały gagatek
Czujnik temp wody [mk5]
Taki błąd mi wyskakuje.Kupowałem nowy czujnik i nadal to samo.Choć wcześniej kontrolka się paliła po kilka dni ,a teraz się zapali i po kilku uruchomieniach zapłonu gaśnie.Co może być przyczyną??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Czujnik temp wody [mk5]
Jeżeli okablowanie od czujnika jest ok to proponuję kupić porządny czujnik...z zamiennikami bardzo często bywają problemy
-
- Mały gagatek
-
- Nowicjusz
Czujnik temp wody [mk5]
Witam mam pytanie odnośnie kontrolki check engine. Zapaliła się i świeci ciągle. Silnik pracuje normalnie na jałowym biegu mam 800 obr/min na zimnym silniku 1100 obrm/min. Jedyną rzecz jaką zaobserwowałem to temp silnika która po włączeniu klimy spada do zera czy to normalne? po włączeniu ciepłego ogrzewania wraca znów na 90 stop. A kontrolka check engine zgasła po odłączeniu akumulatora na kilka godzin. I wczoraj ponownie się zapaliła czy jedno z drugim może mieć związek?
Re: Czujnik temp wody [mk5]
drakodrako1 pisze:Kupiłem oryginał dokładnie taki sam jak był....
Wybacz ale kolega napisał ci ile kosztuje oryginał. A te niby oryginały z allegro to juz niejednemu sie odbiły czkawką.drakodrako1 pisze:Ok juz zamówiłem na allegro oryginał za 25 zł niby .
doggie pisze: oryginalny 06A 919 501 w ASO kosztuje około 100 złotych
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Musisz podp[iąc pod kompa i zobaczysz co jest nie takKarol23727 pisze:Witam mam pytanie odnośnie kontrolki check engine. Zapaliła się i świeci ciągle. Silnik pracuje normalnie na jałowym biegu mam 800 obr/min na zimnym silniku 1100 obrm/min. Jedyną rzecz jaką zaobserwowałem to temp silnika która po włączeniu klimy spada do zera czy to normalne? po włączeniu ciepłego ogrzewania wraca znów na 90 stop. A kontrolka check engine zgasła po odłączeniu akumulatora na kilka godzin. I wczoraj ponownie się zapaliła czy jedno z drugim może mieć związek?
-
- Nowicjusz
Chyba nie ma innego wyjścia jutro jadę na diagnostyke jak wrócę to napiszę co mu jest w książce też napisali tylko żeby się zgłosic do Aso...drakodrako1 pisze:Musisz podp[iąc pod kompa i zobaczysz co jest nie takKarol23727 pisze:Witam mam pytanie odnośnie kontrolki check engine. Zapaliła się i świeci ciągle. Silnik pracuje normalnie na jałowym biegu mam 800 obr/min na zimnym silniku 1100 obrm/min. Jedyną rzecz jaką zaobserwowałem to temp silnika która po włączeniu klimy spada do zera czy to normalne? po włączeniu ciepłego ogrzewania wraca znów na 90 stop. A kontrolka check engine zgasła po odłączeniu akumulatora na kilka godzin. I wczoraj ponownie się zapaliła czy jedno z drugim może mieć związek?