Oświetlenie bagażnika

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Dexter18
Użytkownik
Użytkownik

Oświetlenie bagażnika

Post autor: Dexter18 » śr maja 04, 2011 09:05

witam chciałem zrobić oswietlenie bagażnika przeczytałem wiec ten artykuł
http://www.vwgolf.pl/porady/jak-zainsta ... olf-mk-ii/" onclick="window.open(this.href);return false;

Okazało się ze ja mam 2 kostki jedna jest od wycieraczki a druga nawet nie wiem od czego no ale nie mam żadnej wolnej do której można podpiąć lampkę no i czy nie macie jakiegoś pomysłu skąd mogę pociągnąć jakieś przewody do takowej lampki

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Oświetlenie bagażnika

Post autor: Qto » śr maja 04, 2011 11:08

Jeżeli nie masz włącznika masowego (krańcówki) przy klapie bagażnika to musisz założyć, jak podłączysz w ten sposób masę do oświetlenia to będzie się włączało przy otwieraniu bagażnika...+12V przez bezpiecznik - chyba trzeba z przodu auta pociągnąć (chyba że masz gdzieś w bagażniku stały +12V - wzmacniacz albo gniazdo zapalniczki), ze skrzynki bezpieczników albo aku

Awatar użytkownika
sokol26
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Oświetlenie bagażnika

Post autor: sokol26 » śr maja 04, 2011 11:11

w tym artykule pisze:
W innym przypadku czeka Cię ciągnięcie do bagażnika przewodu z plusem (+).
Musisz go pociągnąć z przodu, najlepiej ze stacyjki lub zapalniczki, taki gruby czerwony, a mase z tyłu możesz podłączyć i reszta jak piszą.

Dexter18
Użytkownik
Użytkownik

Oświetlenie bagażnika

Post autor: Dexter18 » śr maja 04, 2011 15:33

Dobra dzieki , bo myślałem ze jest jakiś sposób na to żeby nie Ciągnąć z przodu ale tak to już chyba w życiu bywa że jak sie z przodu nie pociągnie to z tyłu nie da rady

Awatar użytkownika
sokol26
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Oświetlenie bagażnika

Post autor: sokol26 » śr maja 04, 2011 16:38

Dexter18, ktoś to musi zrobić, jak niezrobila tego fabryka to ty musisz :) kabel mozesz pociagnac pod plastikową osłoną progu wewnątrz kabiny, pod wykladzina, tam powinny wszystkie isc co do tyłu idą, ew. mozesz jeszcze pogrzebac, moze ta kostka jest gdzies gdzie jej niewidac...

Dexter18
Użytkownik
Użytkownik

Oświetlenie bagażnika

Post autor: Dexter18 » śr maja 04, 2011 16:49

Rozkręciłem skrzynkę z bezpiecznikami i nie wiem gdzie się podpiąć. Chciałem pod ten sam co jest oświetlenie kabiny to bym od razu bezpiecznik miał tylko nie wiem który to kabel bo tam jest pełno. I nie wiem bo jak to zrobić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”