Elektryczne szyby

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Elektryczne szyby

Post autor: grg474 » sob kwie 30, 2011 20:52

sokol26 pisze:No to sie przerobi, niewidze żadnego problemu,
życzę powodzenia - próbowałem :)
sokol26 pisze:A co z silniczkiem? Do niego tylko dwa kabelki?
widzisz - silniczek działa na zasadzie plus / minus czyli jak dajesz na 1 nóżkę plus a na 2 masę to idzie w prawo a jak na odwrót dasz napięcia to to idzie w lewo - powiem tak - szybciej zrobisz montując komfort + 2 silniczki + wiązkę niż przerobisz ten panel - no chyba że dasz jak "fachofcy z ASO" w miejsce korbek piramidki z włącznikami golfa 3

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
sokol26
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Elektryczne szyby

Post autor: sokol26 » sob kwie 30, 2011 21:00

no dobrze, ale musiałbym kupić moduł i rozpracować każdy kabelek po kolei, a na dodatek ten co jest jest na jedną wtyczke, czyli jeżeli dobrze wyczytałem w tamtym temacie do którego był link to niezadziała... i tak bym tego niezrobił bo nic nierozumiem z tego co tam pisze, a nigdzie indziej nieznalazłem nic na ten temat. Chyba że trzeba kupić wiązke i jest p&p :hmm:

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Elektryczne szyby

Post autor: grg474 » sob kwie 30, 2011 21:08

w tym auci eco masz montować jest jakis komfort? jeśłi jest to pewnikiem od centralnego zamka - to i tak nic ci nie daje - potrzebny bedzie komfort obsługujący szyby (na 1 lub 2 wtyczki) + wiązki drzwi + wiązka centralna. Do tego tapicerka drzwi + panel kierowcy i panel pasażera.
Wiązkę centralną (żeby zamontować to) + komfort na 1 wtyczkę (bez obsługi pilota dla centrala) + silniczki do szyb to ci mogę skołować. Pozostałe rzeczy jednak to już trzeba by kupić gdzieś na szrocie/allegro

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

Awatar użytkownika
sokol26
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Elektryczne szyby

Post autor: sokol26 » sob kwie 30, 2011 21:16

jest centralny z pilotem, i ta lampka gasnąca po czasie to chyba jest... jak mówiłem wcześniej jest czarna szkrzyneczka nad pedałem sprzęgła/hamulca, na jedną wtyczke. Wywalamy boczki, wstawiamy silniczki, nowe boczki z przełącznikami, nowy moduł i co dalej? wiązki plug&play?

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Elektryczne szyby

Post autor: grg474 » sob kwie 30, 2011 21:39

prawie plug bo zawsze coś tam trzeba dolutować tym bardziej jak widzę że masz już komfort to trzeba przerobić i dać inny komfort (na 2 wtyczki)
Obecny komfort ma pewnie wtyczkę 24 pinową i wtyczkę 15 pinową a potrzebny będzie komfort na wtyczkę 15 pinową (jest już ) i 23 pinową

Awatar użytkownika
sokol26
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Elektryczne szyby

Post autor: sokol26 » ndz maja 01, 2011 14:55

a jak bedzie nowy komfort, to starą wtyczke podłączy się pod to jedno wejście 15 pinowe i zostanie to 23 pinowe, nową wiązke się podłączy i te 23 kabelki gdzie idą? wszystkie do silniczków?

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Elektryczne szyby

Post autor: grg474 » ndz maja 01, 2011 20:36

sokol26 pisze:i te 23 kabelki gdzie idą?
masa, zasilanie , do słupków kierowcy i pasażera do tylnej klapy itd

Awatar użytkownika
sokol26
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Elektryczne szyby

Post autor: sokol26 » ndz maja 01, 2011 20:47

tz że przy module na jedną wtyczke te rzeczy nie są podłączone?

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Elektryczne szyby

Post autor: grg474 » ndz maja 01, 2011 20:58

jezu sokol26, weno schemat instalacji komfort z szybami i centralnym zamkiem oraz schemat same centralne zamki i sobie porównaj - NIE MA WOLNYCH NIEPODŁĄCZONYCH KABELKÓW.
Sądząc z tego co piszesz naprawdę nie masz pojęcia co należy zrobić i nawet nie próbujesz tego zrozumieć.
Jeśli faktycznie masz takie pojęcie to daruj sobie wersje z komfortem panelem i silniczkami oryginał, i rób wersję jak dokładane w ASO bo nie dasz rady

Awatar użytkownika
sokol26
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Elektryczne szyby

Post autor: sokol26 » ndz maja 01, 2011 21:05

znalazłem ale jest po niemiecku... dam rade, tylko niezrozumiałeś mnie troche... chodzi o to że teraz jest jedna wtyczka, a jak dojdzie druga i masa kabelków to trzeba je bedzie gdzies podłączyć, tamte z tej pierwszej wtyczki zostaną czyli masa, + i inne rzeczy które są fabrycznie, przecież te rzeczy już są podłączone, tylko pytam sie bo dojdzie jeszcze kilkanasie kabelków i chyba niewszystkie do silniczków sie podłącza

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Elektryczne szyby

Post autor: grg474 » ndz maja 01, 2011 21:14

dobra to inaczej - dostań się do obecnego modułu komfort i powiedz mi czy jest tam 2 czy 3 wtyczki. Jak będziesz wiedział to daj znać - będzie mi łatwiej podpasować schemat.

Druga sprawa daj fotkę jak wyglądają piloty od obecnego komfortu.

Trzecia sprawa - gg masz aktualne?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”