Centralny na pilota
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny na pilota
Witam,
Przeszukuję forum i nie znalazłem informacji na temat fabrycznego alarmu i centralnego zamka sterowanego za pomocą kluczyka, oraz informacji jak zamontować sterownik c. zamka na pilota. Problem polega na tym że do otwierania drzwi potrzebne jest przekręcenie kluczykiem dwa razy ( dwa sygnały, jeden rozbroi alarm a drugi daje sygnał d c. zamka by otworzyć drzwi). Sterowniki oferowane na allegro dają po jednym sygnale do zamknięcia i otwierania. Z zamykaniem nie ma problemy bo jednym sygnałem zamykam drzwi i uzbrajam alarm. Jak zrobić by rozbroić alarm i otworzyć drzwi jednym sygnałem???
Przeszukuję forum i nie znalazłem informacji na temat fabrycznego alarmu i centralnego zamka sterowanego za pomocą kluczyka, oraz informacji jak zamontować sterownik c. zamka na pilota. Problem polega na tym że do otwierania drzwi potrzebne jest przekręcenie kluczykiem dwa razy ( dwa sygnały, jeden rozbroi alarm a drugi daje sygnał d c. zamka by otworzyć drzwi). Sterowniki oferowane na allegro dają po jednym sygnale do zamknięcia i otwierania. Z zamykaniem nie ma problemy bo jednym sygnałem zamykam drzwi i uzbrajam alarm. Jak zrobić by rozbroić alarm i otworzyć drzwi jednym sygnałem???
- vib0vit
- Mały gagatek
- Kontakt:
Centralny na pilota
Mam fabryczny alarm z kluczyka i wystarczy jedno przekręcenie zamka i rozbraja się alarm i otwierają drzwi z centala, tak samo jest jak zamykam samochód. U mnie dwukrotne zamkniecie auta czyli przekręcenie kluczyka dwa razy w prawo (strona kierowcy) zamyka auto przy pierwszym a drugim odrazu po pierwszym przy zamknietym aucie deaktywuje alarm- czyli auto zamknięte ale nie uzbrojone. Może masz coś w zamku popsute, sprawdz czy Ci lampka w samochodzie świeci przy otwartych drzwiach, jeśli nie to sprawdz czy piszczy jak zostawisz na światłach i drzwi otworzysz(bez kluczyka w stacyjce) jeśli to nie będzie działało to samek jakiś walniety. Ewentualnie może wystarczy to ustawić Vagiem ale ja się na tym nie znam i by ktoś inny musiał pomóc z tym vagiem.
Centralny na pilota
To ciekawe! Obu nam działa tak samo tylko nie w tą stronę. Dziwne się mi to właśnie u mnie wydaje, czy od kierowcy, czy od pasażera działa tak samo. Alarm też poprawnie działa. Może faktycznie coś w zamku zamienione jest. Kolego vib0vit Twój układ pasował by pod piloty, i wszystko by grało jak należy. Może ktoś schemat podrzuci jak to ma być poprawnie podłączone.
Centralny na pilota
Dodam jeszcze że Vag nie wykrywa żadnego sterownika od c. zamka ani modułu komfortu. Sygnału włączonych świateł też nie ma
- vib0vit
- Mały gagatek
- Kontakt:
Centralny na pilota
Sygnału pozostawionych świateł w samochodzie nie ma ? Światełko się pali u góry przy otwartych drzwiach kierowcy ? Powiem Ci tak że mi tylko od kierowcy działa zamknięcie na dwa razy czyli zamkniety bez alarmu . sterownika do centralnego tez mi nie widzi i modułu tez nie a moduł mam na bank ale to na innym poście sie toczy
Centralny na pilota
Mogę zostawić włączone światła i otwieram drzwi a sygnału brak. Światełko się świeci. Nie wiem czy przyczyną odwrotnego zamykania i otwierania nie będzie sterownik c. zamka. Gdy kupiłem auto, nie było go, pojechałem na złom i gościu przyniósł z tą samą wtyczką z jakiegoś vw czy audi (jutro zobaczę co na nim piszę) podłączył i niby działa. Musiałem w nim przerobić wyjście na pneumatykę bo było inne. Czy te sterowniki czymś się różnią? Może ktoś się orientuje?
Centralny na pilota
Problem rozwiązany, okazało się że mam wersję auta otwieraną na dwa razy. Sposób jak to zmienić tkwi w jednym kabelku, a jak to zrobić można znaleźć tu: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 1&start=28" onclick="window.open(this.href);return false;