Centralny na pilota

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

zuziakww
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny na pilota

Post autor: zuziakww » pt kwie 29, 2011 08:29

Witam,
Przeszukuję forum i nie znalazłem informacji na temat fabrycznego alarmu i centralnego zamka sterowanego za pomocą kluczyka, oraz informacji jak zamontować sterownik c. zamka na pilota. Problem polega na tym że do otwierania drzwi potrzebne jest przekręcenie kluczykiem dwa razy ( dwa sygnały, jeden rozbroi alarm a drugi daje sygnał d c. zamka by otworzyć drzwi). Sterowniki oferowane na allegro dają po jednym sygnale do zamknięcia i otwierania. Z zamykaniem nie ma problemy bo jednym sygnałem zamykam drzwi i uzbrajam alarm. Jak zrobić by rozbroić alarm i otworzyć drzwi jednym sygnałem???

Awatar użytkownika
vib0vit
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Centralny na pilota

Post autor: vib0vit » pt kwie 29, 2011 09:03

Mam fabryczny alarm z kluczyka i wystarczy jedno przekręcenie zamka i rozbraja się alarm i otwierają drzwi z centala, tak samo jest jak zamykam samochód. U mnie dwukrotne zamkniecie auta czyli przekręcenie kluczyka dwa razy w prawo (strona kierowcy) zamyka auto przy pierwszym a drugim odrazu po pierwszym przy zamknietym aucie deaktywuje alarm- czyli auto zamknięte ale nie uzbrojone. Może masz coś w zamku popsute, sprawdz czy Ci lampka w samochodzie świeci przy otwartych drzwiach, jeśli nie to sprawdz czy piszczy jak zostawisz na światłach i drzwi otworzysz(bez kluczyka w stacyjce) jeśli to nie będzie działało to samek jakiś walniety. Ewentualnie może wystarczy to ustawić Vagiem ale ja się na tym nie znam i by ktoś inny musiał pomóc z tym vagiem.

zuziakww
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny na pilota

Post autor: zuziakww » pt kwie 29, 2011 09:20

To ciekawe! Obu nam działa tak samo tylko nie w tą stronę. Dziwne się mi to właśnie u mnie wydaje, czy od kierowcy, czy od pasażera działa tak samo. Alarm też poprawnie działa. Może faktycznie coś w zamku zamienione jest. Kolego vib0vit Twój układ pasował by pod piloty, i wszystko by grało jak należy. Może ktoś schemat podrzuci jak to ma być poprawnie podłączone.

zuziakww
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny na pilota

Post autor: zuziakww » pt kwie 29, 2011 09:25

Dodam jeszcze że Vag nie wykrywa żadnego sterownika od c. zamka ani modułu komfortu. Sygnału włączonych świateł też nie ma

Awatar użytkownika
vib0vit
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Centralny na pilota

Post autor: vib0vit » pt kwie 29, 2011 17:49

Sygnału pozostawionych świateł w samochodzie nie ma ? Światełko się pali u góry przy otwartych drzwiach kierowcy ? Powiem Ci tak że mi tylko od kierowcy działa zamknięcie na dwa razy czyli zamkniety bez alarmu . sterownika do centralnego tez mi nie widzi i modułu tez nie a moduł mam na bank ale to na innym poście sie toczy :P

zuziakww
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny na pilota

Post autor: zuziakww » pt kwie 29, 2011 22:17

Mogę zostawić włączone światła i otwieram drzwi a sygnału brak. Światełko się świeci. Nie wiem czy przyczyną odwrotnego zamykania i otwierania nie będzie sterownik c. zamka. Gdy kupiłem auto, nie było go, pojechałem na złom i gościu przyniósł z tą samą wtyczką z jakiegoś vw czy audi (jutro zobaczę co na nim piszę) podłączył i niby działa. Musiałem w nim przerobić wyjście na pneumatykę bo było inne. Czy te sterowniki czymś się różnią? Może ktoś się orientuje?

Awatar użytkownika
vib0vit
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Centralny na pilota

Post autor: vib0vit » pt kwie 29, 2011 22:51

Może właśnie to wyjście jest źle przerobione i stąd to wszystko :)

zuziakww
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny na pilota

Post autor: zuziakww » ndz maja 01, 2011 17:15

Problem rozwiązany, okazało się że mam wersję auta otwieraną na dwa razy. Sposób jak to zmienić tkwi w jednym kabelku, a jak to zrobić można znaleźć tu: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 1&start=28" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”