Tylne światlo pozycyjne nie świeci
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich.
Problem polega tym, że tylne prawe światło pozycyjne przestało mi świecić. Żarówka nie jest spalona a kości i styki do obudowy lampy nie są uszkodzone. Sama obudowa też nie jest uszkodzona ponieważ przekładałem ją na lewą stronę. Dodam że była tam zamontowana mocniejsza żarówka przez poprzedniego właściciela o mozy 10W/12V i czy to mogło mieć wpływ na jakieś uszkodzenie? Gdzie szukać przyczyny, oraz czy zna ktoś sposób na proste podłączenie przewodów z innego obwodu?
Pozdrawiam
Problem polega tym, że tylne prawe światło pozycyjne przestało mi świecić. Żarówka nie jest spalona a kości i styki do obudowy lampy nie są uszkodzone. Sama obudowa też nie jest uszkodzona ponieważ przekładałem ją na lewą stronę. Dodam że była tam zamontowana mocniejsza żarówka przez poprzedniego właściciela o mozy 10W/12V i czy to mogło mieć wpływ na jakieś uszkodzenie? Gdzie szukać przyczyny, oraz czy zna ktoś sposób na proste podłączenie przewodów z innego obwodu?
Pozdrawiam
Zobacz czy świeci prawa pozycja z przodu.Jak nie, to bezpiecznik nr 7 do sprawdzenia.
Faktycznie był to bezpiecznik. Ja wykluczyłem tą opcje i zaczołem szykać poważniejszych uszkodzeń. Mam odłączone postojówki, a uznałem że jeśli z tyłu wszystkie światła świecą i tylko jedno jest uszkodzone to bezpiecznik nie bedzie miał z tym powiązania. Wielikie dzieki za pomoc. Pochwała się należy.
Bezpiecznik wymieniony.
Pozdrawiam
Bezpiecznik wymieniony.
Pozdrawiam
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Re: Tylne światlo pozycyjne nie świeci
U mnie nie świeci lewa strona i przód i tył, to który bezpiecznik za to odpowiada ?Skalmar pisze:Lewa strona i prawa są zabezpieczone na osobnych bezpiecznikach.