Witam.
Mam pewien problem z instalacją w moim VW GOLF IV 1,4 z silnikiem AKQ. Im wilgotniej czy deszczowo samochód chodzi lepiej, im cieplej i suchszej tym silnik chodzi nie równiej, przy upałach po odpaleniu wypada nawet czasem zapłon na wolnych obrotach. Wymiana świec i kabli WN nic nie dała, nim wymienię cewkę zapłonową chce przeczyścić wtyczki i gniazda instalacji.
Jakim środkiem mogę przeczyścić wtyczki w instalacji samochodu?
Jak sprawdzić i w których miejscach znajdują się masy na silniku ?
Sprawdzenie mas i czyszczenie wtyczek instalacji ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- dominiks1980
- Ma gadane
w autodacie masz chyba nawet taka opcje zeby pokazalo wszystke punkty masy w aucie. Popsikaj jakims kontaktronem, odrdzewiaczem a nawet moze byc to ropa.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- dominiks1980
- Ma gadane
tak. To sie nazywa przyporządkowanie punktów masy.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- dominiks1980
- Ma gadane
Autodata nic mi nie mówi, mógł byś mi wyjaśnić o co ci dokładnie chodzi masz na myśli katalog etka ?
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Sprawdzenie mas i czyszczenie wtyczek instalacji ?
google nie gryzie , jakbyś wpisał autodata, to odpowiedź miałbyś od razu. No ale mniejsza z tym, wyjaśniam: Autodata to program w stylu ETKI, ale posiada też niektóre instrukcje napraw i jakieś tam schematy, dokładnie nie powiem jak i co tam jest, bo akurat jej nie testowałem. Niemniej jednak coś tam Ci chyba rozjaśniłem.dominiks1980 pisze:Autodata nic mi nie mówi, mógł byś mi wyjaśnić o co ci dokładnie chodzi masz na myśli katalog etka ?