problem z drzwiami od srodka i lusterkami elektrycznymi

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

rybecki29
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rybecki29 » sob kwie 02, 2011 14:51

Witam jestem nowy i po zminie z golfa 2 na golf 4 pojawiły sie pierwsze problemy posiadam- golfa 4 99r 1.9tdi 90 kucy silnik agr elektr szyb , elektrycz 4 lusterka i klima zwyk 4 drzwi-problem tego typu
1.od srodka jak chce zamknać przyciskiem z panelu drzwi wszystkie drzwi to tylko przednie sie rygluja a tylne wracaja za do pozycji otwarte (czy tak ma byc czy cos nie tak) bo wiem ze mozna tam w tylnich drzwiach przekrecic taki bajer i dziecko mi drzwi nie otworzy ale chciałem zamykac je od srodka a nie idzie tylne tym przyciskiem
2.na panelu drzwi od kierowcy jest tam przycisk (kolko i w nim narysowany chlopek) do czego on słuzy bo po wcisnieciu tez nie ma reakcji na nic
3.kontrolka po zamknieciu drzwi z kluczuka nie mruga w drzwiach i nie wiem czy auto jest wtedy zabezpieczone alarmem
4.lusterka nie działaja -słyszałem i jakims (module komfort -co to jest i gdzie go szukac)
za wszelkie wskazóki z gory dzieki -forum juz troche mi pomogło ale naczytac sie trza bylo a o grzebaniu przy aucie nie wspomne ale jakas satysfakcja jest bo brak funduszy i czsu na co chwilowe zagladnie do elektromechanika z byle pierdołą
W wiekszosci nie działajacej elektroniki winne były styki na róznych kostkach a dalej juz sie poddałem zostały mi w/w problemy
Pozdrawiam wszystkich vw maniakow i forum

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

Post autor: martinezz123 » ndz kwie 03, 2011 00:18

1. mikrostyk w tych tylnych drzwiach w zamkach
2. przycisk słuzy do tego żeby ci dzieci nie otworzyły szyb z tyłu , taka ochrona rodzicielska
3. to oznacza że problem jest z mikrostykami w zamkach jak wspominałem wczesniej
4. przejrzyj bezpieczniki , sprawdź błędy VAGiem , przejzyj przelotki w drzwiach .
pod spodem temat do mikrostyków
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053" onclick="window.open(this.href);return false;

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » ndz kwie 03, 2011 09:42

rybecki29 pisze:4.lusterka nie działaja
a włącznik lusterek po włączeniu świateł podświetlony jest?

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

rybecki29
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rybecki29 » ndz kwie 03, 2011 18:40

Witam, na pytanie grg474 odpowiadam - ze podświetlenie lusterk działa,ale lusterka nie chodzą, ogólnie wszystko świeci na desce i na drzwiach i lampki, sprawdze jeszcze styki z przodu -bo bezpieczniki 3 razy już sprawdzałem i zamieniałem na nowe i tam jest ok , zostanie mi juz chyba ten VAG i te mikrostyki o ile znajde dobrą ilustracje .
Martinezz123 -na linku jest tam w opisie jakas dioda w drzwiach na instalacji u mnie nie ma na żadnych, ściągałęm tą tasme na drzwiachz instalacji i nie mam nic wiec to nie do mojego typu, jedynie dalszy opis rozbiurki może pomoże do tych mikrostyków .
dzieki za wstepną pomoc jak ktoś jeszcze ma jakiś pomysł to śmiało ja po niedzieli wyczyszcze reszte styków i umówie sie na ten VAG jak mi coś wykaże to bede pisał
ogólnie wielki dzięki za wszelka pomoc :pub: :pub: :pub:

A i sprawdziłem Martinez123 ten przycisk co ma niby szyby tylne zablokowac no tez mi nie działa po wcisnieciu szyby mozna tylne otworzyc z tyłu normalnie kazda strona wiec tez cos nie tak - ale pewnie to juz ten VAG pokaze bo z tego co czytam to wiekszosc najpierw VAGiem - masakra z ta elektroniką
dzięki kolejne piwko :pub: :pub:

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

Post autor: martinezz123 » ndz kwie 03, 2011 22:57

Martinezz123 -na linku jest tam w opisie jakas dioda w drzwiach na instalacji u mnie nie ma na żadnych, ściągałęm tą tasme na drzwiachz instalacji i nie mam nic wiec to nie do mojego typu,

możesz rozwinąć swoją wypowiedź bo nie bardzo rozumiem ?? :hmm:
czy czytałeś większość tematu czy tylko pierwszą stronę ??

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

rybecki29
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rybecki29 » czw kwie 07, 2011 14:29

odpowiadam martinezz123

cytat z tematu z linku - z tego linku - viewtopic.php?t=122053 ,,nie działa oświetlenie w środku i na drzwiach bocznych a po włączeniu świateł np. drogowych brzęczyk działa przy otwartych drzwiach - tzn. że uszkodzona jest DIODA,, zobaczyłem ze mi swiatełko w drzwiach przednich lewych przestało działac i tam jest pokazanew punkcie .1. ze jest odpowiedzialna za to jakas dioda w instalacji w drzwiach, wiec sprawdzilem ale nie mam takiej po prostu nie wiem czy to dotyczy mojego modelu mk4 i to wszystko

Awatar użytkownika
guziolek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: guziolek » czw kwie 07, 2011 23:35

Jak masz zepsuty mikrostyk krańcówkę w drzwiach kierowcy, to też nie będzie piszczało. Przerabiałem taki przypadek w passacie.

rybecki29
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rybecki29 » ndz lip 03, 2011 11:39

Po przerobieniu tematu odwiedzenia i warsztatu i podłaczenia vag-u bład jest na drzwiach tylnych po obu stronach z zamkami wiec tak jak podpowiedzieliscie to te mikrostyki sa chyba walniete , co do lusterek wymieniłem na nowy przełącznik ragulacji elek lusterek i zaczeły działąć więc temat do zamkniecia, reszta to juz kosmetyka w wolnym chwilach pogrzebanie przy instalacji bo masa może nie dochodzic ale to juz na wolnym urlopie sobie postaram zrobic, z góry dziekuje wszystkim za pomoc szczegolnie- martinezz, duze piwko -ps ostatnio byłęm na zlocie vw w Nysie i tam tez duzo sie dowiedziałem wiec nie ma to jak w rodzienie vw sorki ze tak dlugo ale hm fundusze i brak wolnego zeby oddac autko do warsztatu teraz juz byłem na gruntownym przegladzie i jest git doszedl mi temat zaworu erg czy jakos tak ale to juz przeczytałęm na innym temacie i chyba uda sie to naprawic po swojemu -pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”