problem z drzwiami od srodka i lusterkami elektrycznymi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam jestem nowy i po zminie z golfa 2 na golf 4 pojawiły sie pierwsze problemy posiadam- golfa 4 99r 1.9tdi 90 kucy silnik agr elektr szyb , elektrycz 4 lusterka i klima zwyk 4 drzwi-problem tego typu
1.od srodka jak chce zamknać przyciskiem z panelu drzwi wszystkie drzwi to tylko przednie sie rygluja a tylne wracaja za do pozycji otwarte (czy tak ma byc czy cos nie tak) bo wiem ze mozna tam w tylnich drzwiach przekrecic taki bajer i dziecko mi drzwi nie otworzy ale chciałem zamykac je od srodka a nie idzie tylne tym przyciskiem
2.na panelu drzwi od kierowcy jest tam przycisk (kolko i w nim narysowany chlopek) do czego on słuzy bo po wcisnieciu tez nie ma reakcji na nic
3.kontrolka po zamknieciu drzwi z kluczuka nie mruga w drzwiach i nie wiem czy auto jest wtedy zabezpieczone alarmem
4.lusterka nie działaja -słyszałem i jakims (module komfort -co to jest i gdzie go szukac)
za wszelkie wskazóki z gory dzieki -forum juz troche mi pomogło ale naczytac sie trza bylo a o grzebaniu przy aucie nie wspomne ale jakas satysfakcja jest bo brak funduszy i czsu na co chwilowe zagladnie do elektromechanika z byle pierdołą
W wiekszosci nie działajacej elektroniki winne były styki na róznych kostkach a dalej juz sie poddałem zostały mi w/w problemy
Pozdrawiam wszystkich vw maniakow i forum
1.od srodka jak chce zamknać przyciskiem z panelu drzwi wszystkie drzwi to tylko przednie sie rygluja a tylne wracaja za do pozycji otwarte (czy tak ma byc czy cos nie tak) bo wiem ze mozna tam w tylnich drzwiach przekrecic taki bajer i dziecko mi drzwi nie otworzy ale chciałem zamykac je od srodka a nie idzie tylne tym przyciskiem
2.na panelu drzwi od kierowcy jest tam przycisk (kolko i w nim narysowany chlopek) do czego on słuzy bo po wcisnieciu tez nie ma reakcji na nic
3.kontrolka po zamknieciu drzwi z kluczuka nie mruga w drzwiach i nie wiem czy auto jest wtedy zabezpieczone alarmem
4.lusterka nie działaja -słyszałem i jakims (module komfort -co to jest i gdzie go szukac)
za wszelkie wskazóki z gory dzieki -forum juz troche mi pomogło ale naczytac sie trza bylo a o grzebaniu przy aucie nie wspomne ale jakas satysfakcja jest bo brak funduszy i czsu na co chwilowe zagladnie do elektromechanika z byle pierdołą
W wiekszosci nie działajacej elektroniki winne były styki na róznych kostkach a dalej juz sie poddałem zostały mi w/w problemy
Pozdrawiam wszystkich vw maniakow i forum
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
1. mikrostyk w tych tylnych drzwiach w zamkach
2. przycisk słuzy do tego żeby ci dzieci nie otworzyły szyb z tyłu , taka ochrona rodzicielska
3. to oznacza że problem jest z mikrostykami w zamkach jak wspominałem wczesniej
4. przejrzyj bezpieczniki , sprawdź błędy VAGiem , przejzyj przelotki w drzwiach .
pod spodem temat do mikrostyków
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053" onclick="window.open(this.href);return false;
2. przycisk słuzy do tego żeby ci dzieci nie otworzyły szyb z tyłu , taka ochrona rodzicielska
3. to oznacza że problem jest z mikrostykami w zamkach jak wspominałem wczesniej
4. przejrzyj bezpieczniki , sprawdź błędy VAGiem , przejzyj przelotki w drzwiach .
pod spodem temat do mikrostyków
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122053" onclick="window.open(this.href);return false;
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
a włącznik lusterek po włączeniu świateł podświetlony jest?rybecki29 pisze:4.lusterka nie działaja
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Witam, na pytanie grg474 odpowiadam - ze podświetlenie lusterk działa,ale lusterka nie chodzą, ogólnie wszystko świeci na desce i na drzwiach i lampki, sprawdze jeszcze styki z przodu -bo bezpieczniki 3 razy już sprawdzałem i zamieniałem na nowe i tam jest ok , zostanie mi juz chyba ten VAG i te mikrostyki o ile znajde dobrą ilustracje .
Martinezz123 -na linku jest tam w opisie jakas dioda w drzwiach na instalacji u mnie nie ma na żadnych, ściągałęm tą tasme na drzwiachz instalacji i nie mam nic wiec to nie do mojego typu, jedynie dalszy opis rozbiurki może pomoże do tych mikrostyków .
dzieki za wstepną pomoc jak ktoś jeszcze ma jakiś pomysł to śmiało ja po niedzieli wyczyszcze reszte styków i umówie sie na ten VAG jak mi coś wykaże to bede pisał
ogólnie wielki dzięki za wszelka pomoc
A i sprawdziłem Martinez123 ten przycisk co ma niby szyby tylne zablokowac no tez mi nie działa po wcisnieciu szyby mozna tylne otworzyc z tyłu normalnie kazda strona wiec tez cos nie tak - ale pewnie to juz ten VAG pokaze bo z tego co czytam to wiekszosc najpierw VAGiem - masakra z ta elektroniką
dzięki kolejne piwko
Martinezz123 -na linku jest tam w opisie jakas dioda w drzwiach na instalacji u mnie nie ma na żadnych, ściągałęm tą tasme na drzwiachz instalacji i nie mam nic wiec to nie do mojego typu, jedynie dalszy opis rozbiurki może pomoże do tych mikrostyków .
dzieki za wstepną pomoc jak ktoś jeszcze ma jakiś pomysł to śmiało ja po niedzieli wyczyszcze reszte styków i umówie sie na ten VAG jak mi coś wykaże to bede pisał
ogólnie wielki dzięki za wszelka pomoc
A i sprawdziłem Martinez123 ten przycisk co ma niby szyby tylne zablokowac no tez mi nie działa po wcisnieciu szyby mozna tylne otworzyc z tyłu normalnie kazda strona wiec tez cos nie tak - ale pewnie to juz ten VAG pokaze bo z tego co czytam to wiekszosc najpierw VAGiem - masakra z ta elektroniką
dzięki kolejne piwko
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Martinezz123 -na linku jest tam w opisie jakas dioda w drzwiach na instalacji u mnie nie ma na żadnych, ściągałęm tą tasme na drzwiachz instalacji i nie mam nic wiec to nie do mojego typu,
możesz rozwinąć swoją wypowiedź bo nie bardzo rozumiem ??
czy czytałeś większość tematu czy tylko pierwszą stronę ??
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
odpowiadam martinezz123
cytat z tematu z linku - z tego linku - viewtopic.php?t=122053 ,,nie działa oświetlenie w środku i na drzwiach bocznych a po włączeniu świateł np. drogowych brzęczyk działa przy otwartych drzwiach - tzn. że uszkodzona jest DIODA,, zobaczyłem ze mi swiatełko w drzwiach przednich lewych przestało działac i tam jest pokazanew punkcie .1. ze jest odpowiedzialna za to jakas dioda w instalacji w drzwiach, wiec sprawdzilem ale nie mam takiej po prostu nie wiem czy to dotyczy mojego modelu mk4 i to wszystko
cytat z tematu z linku - z tego linku - viewtopic.php?t=122053 ,,nie działa oświetlenie w środku i na drzwiach bocznych a po włączeniu świateł np. drogowych brzęczyk działa przy otwartych drzwiach - tzn. że uszkodzona jest DIODA,, zobaczyłem ze mi swiatełko w drzwiach przednich lewych przestało działac i tam jest pokazanew punkcie .1. ze jest odpowiedzialna za to jakas dioda w instalacji w drzwiach, wiec sprawdzilem ale nie mam takiej po prostu nie wiem czy to dotyczy mojego modelu mk4 i to wszystko
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Jak masz zepsuty mikrostyk krańcówkę w drzwiach kierowcy, to też nie będzie piszczało. Przerabiałem taki przypadek w passacie.
Po przerobieniu tematu odwiedzenia i warsztatu i podłaczenia vag-u bład jest na drzwiach tylnych po obu stronach z zamkami wiec tak jak podpowiedzieliscie to te mikrostyki sa chyba walniete , co do lusterek wymieniłem na nowy przełącznik ragulacji elek lusterek i zaczeły działąć więc temat do zamkniecia, reszta to juz kosmetyka w wolnym chwilach pogrzebanie przy instalacji bo masa może nie dochodzic ale to juz na wolnym urlopie sobie postaram zrobic, z góry dziekuje wszystkim za pomoc szczegolnie- martinezz, duze piwko -ps ostatnio byłęm na zlocie vw w Nysie i tam tez duzo sie dowiedziałem wiec nie ma to jak w rodzienie vw sorki ze tak dlugo ale hm fundusze i brak wolnego zeby oddac autko do warsztatu teraz juz byłem na gruntownym przegladzie i jest git doszedl mi temat zaworu erg czy jakos tak ale to juz przeczytałęm na innym temacie i chyba uda sie to naprawic po swojemu -pozdrawiam