sterownik + scyzoryk jak podłączyć zestaw z allegro Pomocy!

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

rokego2
Nowicjusz
Nowicjusz

sterownik + scyzoryk jak podłączyć zestaw z allegro Pomocy!

Post autor: rokego2 » pt maja 27, 2011 23:06

no to sie doigrałem, otwieranie działało cacy. metodą prób i błędów dobierałem się do kolejnych przewodów ponieważ obydwa niebiesko-żółte nie dawały żadnych oznak życia. wkońcu wszystko się zresetowało:( chyba popaliłem komfort bo szyby już się nie reagują, brak oświetlenia w kabinie itp. z rana obejrzę bezpieczniki... ten moduł też już nie tykał kiedy klikałem przycisk pilota:( mam za swoje. ciekawe co też narobiłem??? rano dalsza sekcja działań.

wynik= dwa spalone bezpieczniki: od oświetlenia, szyby i c/zamek. wszystko powróciło do normy. po wymianie bezpieczników jeszcze chwile próbowałem ale już drugim pilotem bo od pierwszego tak jakby przestało odbierać sygnał. drugi pilot też już nie trybi, czyżby się ustrojstwo rozstroiło...:(

naprawione,, kilka popalonych bezpiecznikow wiecej, przewod masy popalony przy wtyczce w drzwiach (widocznie ostro zwarlem)... trik to te dwa przewody zolto-niebieskie. piloty idzie przykodowac do bazy w piec sekund po podaniu zasilania - pewnie rozstroilem przy tych zwarciach... dzieki za podpowiedzi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”