Witam,
Kupiłem niedawno na szrocie licznik do mojego Golfika. Po montażu okazało się, że po przekręceniu stacyjki diodka temperatury oleju migai gaśnie tak jak powinna, ale wskaźnik nie reaguje w czasie jazdy.
Moje pytanie brzmi: czy diodka ostrzeże mnie przed za wysoką temperaturą oleju, czy nie zadziała skoro wskaźnik ciągle wskazuje na zimny silnik? Nie chciałbym usmażyć silnika...
Dzięki za wszelką pomoc.
Dziwnie dzałający wsskaźnik temperatury oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
oczywiście chodziło mi o wskaźnik płynu chłodniczego. za dużo postów się naczytałem i wszystko mi się pokiełbasiło
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Sprawdź, czy wtyczka dobrze weszła, podepnij i sprawdź na starym liczniku, jeżeli nie zadziała przełóż wskaźnik ze starego licznika do nowego.
wtyczka na pewno dobrze weszła (właściwie weszły bo mam dwie), w starym liczniku wskaźnik działał dobrze więc go przełożę jak radzisz.
zmieniłem wskaźnik temperatury i objawy takie same. diodka się świeci przy zapalaniu, ale wskazówka się nie rusza. Pewnie gdzieś na taśmie ścieżka się uszkodziła ale nic nie widzę. Wie ktoś czy ta diodka mi się zapali gdy silnik będzie się przegrzewał? To 22-letnie auto, chłodnica jest szczelna, nagrzewnicę wymieniałem, normalnie chłodzi dobrze (w końcy to vw) ale jak mi wąż chlaśnie w czasie jazdy to dobrze by było by mnie diodka ostrzegła. poradźcie coś proszę!