Jeszcze pytanie: szybkie miganie jest po włączeniu zasilania modułu, niezależnie od wpięcia lub nie przyczepy?
Odłączanie lampy przeciwmgłowej samochodu ciągnącego po wpięciu przyczepy (przerzucenie światła na przyczepę) jest prawidłowe, choć nie jest wymagane.
Niemcy na 101% dali przewody odpowiadające kolorom przewodów pojazdu. Kolor czerwony to stały plus i inaczej być nie może. Szaro-biały to tylne p.mgłowe i z migaczami nie powinno nic mieć wspólnego.
Jeśli wszystkie lampy w aucie pracują, pozostaje coś z masą, może nie jest winien moduł a przypadkowo coś się odpięło. Nie powinno to mieć znaczenia, lecz można dla testu moduł zasilić z akumulatora (ten czerwony kabelek). Ale plus jest "jednakowy" w zapalniczce jak i akumulatorze.
Tak mnie to zaciekawiło, nie dawno robiłem to z Cromą, pełny CAN i nie było problemu. Moduł jakiś taki "do wszystkiego" a się spisał.
Jeśli ma Kolega pod ręką zwykły przekaźnik od świateł proszę samą cewkę przekaźnika podpiąć do kierunkowskazów, przy nieczynnym module. Przerywacz kierunkowskazów nie powinien w ogóle zauważyć dodatkowych dwóch watów przekaźnika. Jeśli wówczas kierunkowskazy będą pracować poprawnie - to tak jak jak napisałem: uszkodzony moduł bądź jakaś przypadkowa usterka przy robocie.