Wariują kierunkowskazy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wariują kierunkowskazy
Otóż jest taki problem: kierunkowskazy nie działają po włączeniu świateł. Migają wszystkie lampki w tylnych lampach łącznie z kontrolką świateł przeciwmgielnych tylnych. Co dziwne ta kontrolka pali sie także po naciśnięciu hamulca. Gdy jadę po mieście i włączę kierunkowskaz kontrolka ta miga wraz z kierunkami, które po pięciu sekundach gasną. Żeby je ponownie włączyć muszę odczekać jakieś pół minuty aż kontrolka ś.p-mg. tylnych przestanie się jarzyć. Co to może być?
Wariują kierunkowskazy
Jak to naprawić? Czasami w mrozy gdy włączałem kierunki następowało takie jakby małe zwarcie pod zegarami, kierunki sie zacinały i po chwili wskakiwały.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Wariują kierunkowskazy
Przeczyścić, dogiąć zaciski we wtykach lamp tylnych, z uwzględnieniem faktu że masa to kolor brązowy.
Wariują kierunkowskazy
Naprawiłem. Mam takie cztery kabelki z okragla koncowka na koncu. Były mocno zasniedziałe i do tego zeszły z srubki od uziemienia. przydało się jeszcze przeczyścić tą śrubkę na której były zamontowane, bo była zamalowana lakierem i nie było uziemienia.