Słaby zasięg pilota centralnego...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Witam. Posiadam kluczyk taki normalny (nie scyzoryk) z dwoma przyciskami i lampką. Chciałbym się dowiedzieć czy można jakoś zwiększyć zasięg? Obecnie pilot działa z odległości max ok 3m. Wymieniłem bateryjki i nic nie pomogło niestety...
Znam jeden nie konwencjonalny i sprawdzony przeze mnie sposób
, przybliż pilota do głowy i wtedy spróbuj, wiem że brzmi idiotycznie ale działa. Jednak u Ciebie jest coś nie tak skoro aż tak kiepsko łapie po wymianie baterii. Ja mam nieoryginalny pilot a czasami przez przypadek nosząc go w kieszeni otworze samochód który stoi 20m dalej.

- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Słaby zasięg pilota centralnego...
Najlepiej jest przystawić do "jabłka Adama" i rozdziawić japępioottr pisze:Znam jeden nie konwencjonalny i sprawdzony przeze mnie sposób, przybliż pilota do głowy i wtedy spróbuj, wiem że brzmi idiotycznie ale działa. .

- slawek987
- Gadatliwa bestia
He he:)pomysły fajne,ale wolałbym coś bardziej praktycznego...może zna ktoś sposób na to.słyszałem że trzeba wydłużyć jakiś kabelek ale nie wiem o jaki chodzi.
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
kabelek to sie wydłuża w tych dokładnych w tych oryginalnych to nie pamietam juz ale chyba nie wychodzi . myślę że problem będzie tkwił w samym pilocie tutaj co chwilę przetacza się taki temat , przeszukaj archiwum może akurat coś znajdziesz , może trzeba by było przelutować luty na płytce , proponuje dać jakiemuś elektronikowi niech pomierzy , przelutuje może akurat pomoże poniżej podobny temat
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=392206" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=392206" onclick="window.open(this.href);return false;
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2917134#p2917134" onclick="window.open(this.href);return false; - w tym poście jest instrukcja wydłużenia anteny fabrycznego zamka.
Jeżeli wcześniej...
miałeś większy zasięg,a teraz tylko 3 metry- to może ta dioda nadawcza w pilocie jest jakoś zabrudzona albo zakurzona?
Re: Słaby zasięg pilota centralnego...
radio się nie brudzi tylko rozstraja
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl

www.newbeetle.pl

kolego udalo Ci sie zwiekszyc zasieg dzialania pilota ?
Bayern ist Meister
- slawek987
- Gadatliwa bestia
niestety nie...żyje cały czas z tym... nic konkretnego się nie dowiedziałem, ma ktoś jakiś pomysł???
- slawek987
- Gadatliwa bestia
Wiesz co jakoś nie miałem nigdy natchnienia do tego, wolę pogrzebać przy silniku niż przy tapicerkach:) a tak ogólnie to myślę że przyczyną słabego zasięgu nie jest za krótka antena, ponieważ kiedyś na pewno działało dobrze i chyba nikt anteny nie skracał:) być może kluczyk się rozstroił? (o ile w ogóle jest to możliwe).
Jeżeli ktoś miałby instrukcje wydłużania anteny z trochę lepszym opisem i lepszymi zdjęciami to byłbym bardzo wdzięczny
Pozdrawiam
Jeżeli ktoś miałby instrukcje wydłużania anteny z trochę lepszym opisem i lepszymi zdjęciami to byłbym bardzo wdzięczny
Pozdrawiam