Dlaczego nie mogę mieć centralnego zamka?!

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
JacekB
let it green.
let it green.

Post autor: JacekB » pn mar 21, 2011 19:37

Witam.
Dzisiaj byłem u elektryka samochodowego z chęcią wyrobienia oryginalnego scyzoryka VW do swojej Bory. Dowiedziałem się, że mój moduł komfortu jest na tyle biedny i goły, że nie mam możliwości zaprogramowania pilota i scyzoryka. Jedyna opcja to wymiana tego modułu komfortu, kolejna sprawa to to, że nie wiadomo czy moje auto posiada antenę do centralnego zamka.
Obecnie mam jeden dorabiany klucz z dorabianym pilotem do zamykania i otwierania auta.

1, Gdzie jest ta antena i ewentualnie jak sprawdzić czy ją posiadam? Ewentualnie proszę o link żebym zobaczył jak ona wygląda i ile kosztuje.

2, Moduł komfortu, jaki kupić i na co zwracać uwagę? Jestem w tych kwestiach zielony więc proszę o łagodne i wyrozumiałe podejście do tematu.

Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc.

Obrazek

Kupię:
- fotele 5d recaro lub półkubły czarno-białe
- dystanse przelotowe 20mm 5x100 z śrubami

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Post autor: Qto » pn mar 21, 2011 20:20

dopiero co był taki temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 83&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
JacekB
let it green.
let it green.

Post autor: JacekB » pn mar 21, 2011 20:36

Nadal nie potrafię ocenić tego jak zdiagnozować to czy mam antenę czy nie mam oraz tego jaki moduł potrzebuję oraz jaka jest jego cena. Nie jest to spowodowane moim lenistwem lecz niewiedzą. Mam nadzieję, że pomożecie.

Obrazek

Kupię:
- fotele 5d recaro lub półkubły czarno-białe
- dystanse przelotowe 20mm 5x100 z śrubami

Zablokowany

Wróć do „Elektryka”