Kontrolka ładowania

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Dexter18
Użytkownik
Użytkownik

Kontrolka ładowania

Post autor: Dexter18 » pt mar 18, 2011 14:52

Powiem wam tak dzisiaj rano jak odpaliłem to jeszcze świeciła a potem po czasie nie wiem około 1 km od domu zorientowałem się ze już zgasła nawet nie wiem kiedy. I dalej już się nie zaświeciła i wracają c też się nie zaświecała ( no chyba ze auto zgasiłem) wiec chyba samo się zepsuło i samo naprawiło.

Awatar użytkownika
Zico63b
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Kontrolka ładowania

Post autor: Zico63b » pt mar 18, 2011 15:01

Nie ma tak dobrze, to nie jest noga by się zgoiło. Może szczotki się kończą, może zawieszają. To że poprzednik twierdził, ze wymieniał to jedno a jak jest faktycznie - to drugie.
A kontrolka ma świecić tylko do momentu uruchomienia silnika - na pracującym silniku świecić nie może, tylko wtedy jest OK.

Dexter18
Użytkownik
Użytkownik

Kontrolka ładowania

Post autor: Dexter18 » śr mar 23, 2011 14:43

Wiec u mnie Regulator najprawdopodobniej był dobry chociaż nie na 100%. Winą tego braku było komutator, był przytarty i to ładnie. W sklepie z częściami nie mieli takiego bo nie wiedzieli jaki to typ alternatora bo tabliczka była wytarta. Na szczęście udało mi się kupić cały alternator od kolegi za 45 zł, myślę ze po dobrej cenie no i teraz śmiga.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”