otwieranie bagaznika z pilota
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich. Ostatnio zamontowałem sobie nowy sterownik centralnego. Wszystko gra otwiera i zamyka i kierunki świecą ale nie otwiera mi bagaznika z pilota jak by za słaby impuls. Gdy przyciskam guzik siłownik tylko delikatnie się poruszy zamiast normalnie pociągnąć. Ma ktoś jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić?
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
sprawdz jakie napiecie jest na kablu do siłownika. jak bedzie 12,50 to ok. Wyjmij zamek z klapy i go wrzuć w słoik z rozpuszczalnikiem, wykąp porządnie, Ładny suchy zamek, przetestuj czy sie nie haczy, ewentualnie popraw to co ci sie nie widzi i nasmaruj. Jeżeli to nic nie da to podłącz siłownik na krótko z jakiegoś źródła zasilania, dobrego źródła. jeżeli nie otworzy tzn że siłownik jest za słaby. lub jego cięgna są źle zaprojektowane.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: otwieranie bagaznika z pilota
tylko ze mam jeszcze otwieranie z guzika w samochodzie koło ręcznego i normalnie otwiera tylko z pilota nie chce
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
ale masz otwieranie gładkiej klapy ? czy odblokowanie klamki w bagażniku ?
z klapy chyba usunięty jest guzik od otwierania a otwiera się ja zdalnie z tego co zrozumiałem...
z pilota masz problem z otwarciem bagażnika bo centralka daje za słaby impuls i jeśli tego nie zrobisz tak jak powinno być to centralka padnie w niedługim czasie...
musi być to podłączone przez przekaźnik który podaje + na siłownik w klapie bagażnika a centralka tylko steruje przekaźnikiem
z pilota masz problem z otwarciem bagażnika bo centralka daje za słaby impuls i jeśli tego nie zrobisz tak jak powinno być to centralka padnie w niedługim czasie...
musi być to podłączone przez przekaźnik który podaje + na siłownik w klapie bagażnika a centralka tylko steruje przekaźnikiem
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Jak masz na otwieranie to przekaźnik, tak jak zielu mówi a jak cetralny na zamek to przekaźnik nie zda egzaminu.
Podłącz sygnał z centralki do przekaźnika który masz do otwierania bagażnika.
Ciężko powiedzieć przez neta jak nie widać jak to w aucie jest podłączone.
A centralka powinna podawać napięcie normalne miałem taki myk w toledo fajny bajer
Ciężko powiedzieć przez neta jak nie widać jak to w aucie jest podłączone.
A centralka powinna podawać napięcie normalne miałem taki myk w toledo fajny bajer
Volkswagen Golf 3 GT 1993 1.8 ABS 90KM
Volkswagen Golf 3 1994 1.8 ADZ 90KM było
Seat Toledo 1992 1.9TD 75KM silnik AAZ było
Volkswagen Golf 3 1994 1.8 ADZ 90KM było
Seat Toledo 1992 1.9TD 75KM silnik AAZ było