Poszukuję schematu do regulacji reflektorów (do silniczków)
Dochodzą do nich trzy przewody, chciałbym się dowiedzieć jak należy je podłączyć na krótko, aby silniczek się wykręcił na maksa.
Regulacja reflektorów (silniczki)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jakich reflektorów?Rafit pisze:Poszukuję schematu do regulacji reflektorów (do silniczków)
Zwykłych czy xenonowych?
W zwykłych masz 3 przewody:
- +12V silniczka regulacji (niebieski) - pin 1 wtyczki 10-pinowej
- masa silniczka regulacji (brązowy) - pin 3 wtyczki 10-pinowej
- Control silniczka regulacji (czarny) - pin 5 wtyczki 10-pinowej
W xenonach dla odmiany też masz 3 przewody:
- +12V silniczka regulacji (czarny) - pin 1 wtyczki 12-pinowej (pin 1 we wtyczce silniczka)
- masa silniczka regulacji (brązowy) - pin 8 wtyczki 12-pinowej (razem z innymi masami) (pin 2 we wtyczce silniczka)
- Control silniczka regulacji (czarny) - na wtyczkę przetwornicy (pin 3 we wtyczce silniczka)
Jeśli chodzi o Twoje lampy xenonowe z Bory to będziesz miał łatwo zobaczyć który czarny jest który, bo bez problemu możesz wykręcić silniczek.
A gdybyś trochę poszukał to o schematach lamp masz też tu: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=323942" onclick="window.open(this.href);return false;
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Mam ksenonowe
U mnie piny są w lampie ułożone inaczej, ale już wiem który to sterownie "control":
1. brązowy
2. czarny
3. czarny
Jak wygląda sterowanie "control" jakie napięcie trzeba podać, aby silniczek się wykręcił na maksa?
U mnie piny są w lampie ułożone inaczej, ale już wiem który to sterownie "control":
1. brązowy
2. czarny
3. czarny
Jak wygląda sterowanie "control" jakie napięcie trzeba podać, aby silniczek się wykręcił na maksa?