problem z wycieraczkami i centralnym zamkiem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

bartas089
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bartas089 » sob mar 05, 2011 19:16

witam, od niedawna jestem posiadaczem golfa IV 1.6 16v to moje pierwsze auto więc za bardzo się nie znam i wszytko ładnie tylko ze:
1. nie działa mi przednia wycieraczka :/ tzn nie rusza wcale tak samo spryskiwacze, tylna wycieraczka chodzi normalnie,
2. kolejnym problemem jest centralny zamek który nie otwiera wszystkich drzwi i jak jest zimniej to nie da się przekręcić kluczyka od str kierowcy czy to możliwe że za bardzo nasmarowali i po prostu to zamarza i jak jest cieplej to zamek da się otworzyć ale nie otwiera wszystkich drzwi? jak się pojeździ w mrozie trochę i auto się rozgrzeje to tez otwiera.
3. akumulator jest już dosyć wiekowy wiec nie wiem czy to ma wpływ że np za mały prąd idzie? nie jestem pewien jeszcze co do tego czy poprzedni właściciel który mam wrażenie że na szybko wymienił radio (nawet nie podłączył tylnych głośników) nie rozłączył czegoś w kostce.

Awatar użytkownika
guziolek
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: guziolek » ndz mar 06, 2011 09:32

Bezpiecznik od wycieraczek sprawdzony? Może się zatarły, jest na forum o zacieraniu to poszukaj. Druga sprawa to przekaźnik wycieraczek i sama manetka do sprawdzenia na końcu.
Co do drzwi to nie masz takich objawów, jak niegasnące lampki oświetlenia kabiny, brzęczyk działa jak "zapomnisz" zgasić światła i otworzysz drzwi kierowcy? Jeśli nie to temat "mikrowłączik, mikroswicz fotoporada" czy jakoś tak.

bartas089
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bartas089 » ndz mar 06, 2011 23:24

tak więc bezpiecznik sprawdzony i wygląda na dobry.
Jeśli chodzi o drzwi to oświetlenie kabiny normalnie się wył. brzęczyk również działa. Chyba nie pozostanie nic innego jak go oddać pod oko specjalisty

bartas089
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bartas089 » śr mar 09, 2011 11:26

mam jeszcze jedno pytanie czy znacie jakiegoś dobrego elektryka? ten na suszki # jest faktycznie dobry? wczoraj rozwaliłem nogę więc będzie miał duuuużo czasu na grzebanie :P

Awatar użytkownika
martinezz123
DZIADZIA
DZIADZIA
Kontakt:

Post autor: martinezz123 » śr mar 09, 2011 11:54

nie jestem pewien jeszcze co do tego czy poprzedni właściciel który mam wrażenie że na szybko wymienił radio (nawet nie podłączył tylnych głośników) nie rozłączył czegoś w kostce.

najpewniej jest tak że nie masz nawet kabli puszczonych na tył głośnikowych a jak są to pewnie kończą sie w słupkach z tyłu . głośniki na tył nie były opcją w golfie 4 :(
3. akumulator jest już dosyć wiekowy wiec nie wiem czy to ma wpływ że np za mały prąd idzie?
to nie powinno mieć wpływu żadnego :)
mam jeszcze jedno pytanie czy znacie jakiegoś dobrego elektryka? ten na suszki # jest faktycznie dobry?

no tak ale gdzie ty mieszkasz ?? :) , gdzie jest ta suszki w jakim mieście ?? :)

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO

bartas089
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bartas089 » śr mar 09, 2011 12:51

najpewniej jest tak że nie masz nawet kabli puszczonych na tył głośnikowych a jak są to pewnie kończą sie w słupkach z tyłu . głośniki na tył nie były opcją w golfie 4 :(
dzisiaj dłubałem z tym radiem i faktycznie może nie są podłączone, facet nawet dobrze kieszeni nie wsadził nad radiem i niepotrzebnie zamówiłem nowy uchwyt na napoje bo ten po prostu był zablokowany

suszki w Poznaniu bo znalazłem na forum ten adres wśród elektryków ale wolę mieć pewność czy warto :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”