witam, od niedawna jestem posiadaczem golfa IV 1.6 16v to moje pierwsze auto więc za bardzo się nie znam i wszytko ładnie tylko ze:
1. nie działa mi przednia wycieraczka :/ tzn nie rusza wcale tak samo spryskiwacze, tylna wycieraczka chodzi normalnie,
2. kolejnym problemem jest centralny zamek który nie otwiera wszystkich drzwi i jak jest zimniej to nie da się przekręcić kluczyka od str kierowcy czy to możliwe że za bardzo nasmarowali i po prostu to zamarza i jak jest cieplej to zamek da się otworzyć ale nie otwiera wszystkich drzwi? jak się pojeździ w mrozie trochę i auto się rozgrzeje to tez otwiera.
3. akumulator jest już dosyć wiekowy wiec nie wiem czy to ma wpływ że np za mały prąd idzie? nie jestem pewien jeszcze co do tego czy poprzedni właściciel który mam wrażenie że na szybko wymienił radio (nawet nie podłączył tylnych głośników) nie rozłączył czegoś w kostce.
problem z wycieraczkami i centralnym zamkiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Bezpiecznik od wycieraczek sprawdzony? Może się zatarły, jest na forum o zacieraniu to poszukaj. Druga sprawa to przekaźnik wycieraczek i sama manetka do sprawdzenia na końcu.
Co do drzwi to nie masz takich objawów, jak niegasnące lampki oświetlenia kabiny, brzęczyk działa jak "zapomnisz" zgasić światła i otworzysz drzwi kierowcy? Jeśli nie to temat "mikrowłączik, mikroswicz fotoporada" czy jakoś tak.
Co do drzwi to nie masz takich objawów, jak niegasnące lampki oświetlenia kabiny, brzęczyk działa jak "zapomnisz" zgasić światła i otworzysz drzwi kierowcy? Jeśli nie to temat "mikrowłączik, mikroswicz fotoporada" czy jakoś tak.
tak więc bezpiecznik sprawdzony i wygląda na dobry.
Jeśli chodzi o drzwi to oświetlenie kabiny normalnie się wył. brzęczyk również działa. Chyba nie pozostanie nic innego jak go oddać pod oko specjalisty
Jeśli chodzi o drzwi to oświetlenie kabiny normalnie się wył. brzęczyk również działa. Chyba nie pozostanie nic innego jak go oddać pod oko specjalisty
mam jeszcze jedno pytanie czy znacie jakiegoś dobrego elektryka? ten na suszki # jest faktycznie dobry? wczoraj rozwaliłem nogę więc będzie miał duuuużo czasu na grzebanie 

- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
nie jestem pewien jeszcze co do tego czy poprzedni właściciel który mam wrażenie że na szybko wymienił radio (nawet nie podłączył tylnych głośników) nie rozłączył czegoś w kostce.
najpewniej jest tak że nie masz nawet kabli puszczonych na tył głośnikowych a jak są to pewnie kończą sie w słupkach z tyłu . głośniki na tył nie były opcją w golfie 4

to nie powinno mieć wpływu żadnego3. akumulator jest już dosyć wiekowy wiec nie wiem czy to ma wpływ że np za mały prąd idzie?

mam jeszcze jedno pytanie czy znacie jakiegoś dobrego elektryka? ten na suszki # jest faktycznie dobry?
no tak ale gdzie ty mieszkasz ??

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
dzisiaj dłubałem z tym radiem i faktycznie może nie są podłączone, facet nawet dobrze kieszeni nie wsadził nad radiem i niepotrzebnie zamówiłem nowy uchwyt na napoje bo ten po prostu był zablokowanynajpewniej jest tak że nie masz nawet kabli puszczonych na tył głośnikowych a jak są to pewnie kończą sie w słupkach z tyłu . głośniki na tył nie były opcją w golfie 4![]()
suszki w Poznaniu bo znalazłem na forum ten adres wśród elektryków ale wolę mieć pewność czy warto