Problem z zapaloną ESP

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Markoś
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z zapaloną ESP

Post autor: Markoś » pt mar 04, 2011 19:16

Witam. Od pewnego czasu (tj.6 miesięcy) mam problem z kontrolką kontroli trakcji ( ESP ) :-x . Po tym jak zaczęło się ciągłe świecenie, udałem się do mechanika, który po głębokiej analizie doszedł do wniosku że z kontrolą trakcji jest wszystko ok. :bajer: A więc udałem się do elektromechanika, tam powiedział o przepalonym bezpieczniku nad akumulatorem, wiec został wymieniony. :bajer: Potem że świeca któraś nie działa- została wymieniona. :bajer: Niestety cały czas zapala się ta kontrolka. Niejest to zapalenie wraz z zapaleniem samochodu, lecz po krótkim dystansie. :banghead:

Może ktoś miał podobny problem ?? :? :?

Markoś :)

Awatar użytkownika
KoMaR245
Użytkownik
Użytkownik

Problem z zapaloną ESP

Post autor: KoMaR245 » pt mar 04, 2011 19:21

czujnik g200? jest sporo o tym na forum

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Problem z zapaloną ESP

Post autor: Qto » pt mar 04, 2011 19:25

komp sypie jakieś błędy ??
Markoś pisze:Niejest to zapalenie wraz z zapaleniem samochodu, lecz po krótkim dystansie
zobacz ten temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=387463" onclick="window.open(this.href);return false; co prawda nie ma tam konkretów, ale może coś Ci się przyda...w każdym bądź razie przyczyna może być podobna

Markoś
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z zapaloną ESP

Post autor: Markoś » pt mar 04, 2011 20:50

Pokazywało błąd właśnie w tym bezpieczniku nad akumulatorem. Został on wymieniony i błąd usunięty. Było dobrze przez 2 dni, potem znów się zapala. Ej, ten czujnik g200 jak to sprawdzić tak żeby to wykukać w 100% ? :banghead: :banghead:

Awatar użytkownika
Qto
_
_
Auto: MK 4
Silnik: ASZ
Kontakt:

Problem z zapaloną ESP

Post autor: Qto » pt mar 04, 2011 21:01

Markoś pisze:Pokazywało błąd właśnie w tym bezpieczniku nad akumulatorem
to obadaj jeszcze gniazdo tego bezpiecznika...często jest tam słaby styk i powstają szopki...

Markoś
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z zapaloną ESP

Post autor: Markoś » pt mar 04, 2011 21:04

Było przetopione, więc wstawiłem nową obudowę i już nie wywałało tego błędu ;] coś może być związane z tą czujką, ale jak to sprawdzić na własną rękę, bo już następne 50 zł pakować w błoto szkoda :D :D

Cragh
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problem z zapaloną ESP

Post autor: Cragh » pt mar 04, 2011 22:48

Witam. Korzystając z otwartego tematu chciałbym się poradzić. Oddałem do naprawy czujnik g200 ponieważ miałem takie objawy jak opisane powyżej. Dzisiaj go zamontowałem i 2 z trzech błędów zniknęły, ale kontrolka nadal sie świeci. VAGiem odczytałem jeden błąd 1423 czujnik g200 "nie autoryzowano". Wydaje mi sie że trzeba to ustrojstwo adaptować i kalibrować i dlatego mam prośbę czy ktoś jest władny w info czy ja zrobie to standardowym VAGiem który posiadam czyli kabel obd2 plus vag-com i polskiVAG. Jeśli to możliwe to proszę o napisanie czegoś w rodzaju instrukcji jak to zrobić od początku. Z góry dzięki. pozdrawiam

rafxxx
Użytkownik
Użytkownik

Problem z zapaloną ESP

Post autor: rafxxx » sob mar 05, 2011 01:03

ten temat powinien ci pomoc http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic982676.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Cragh
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Problem z zapaloną ESP

Post autor: Cragh » sob mar 05, 2011 11:29

Zrobiłem podobnie jak w instrukcji z tego linka aczkolwiek nie jest to takie proste jakby sie wydawało. W ogóle nie wpuszcza program do przywracania ustawień standardowych. Kod niby wchodzi, bo jak sie wpisze niepoprawny to program sie resetuje, a mnie sie nie resetował. Wartości tych przyspieszeń były w porządku ale adaptacja jest już troche gorsza. Kontrolka zgasła, ale powiem szczerze, że do końca nie wiem jak to sie stało. Potem już tylko błędy wykasowałem i wszystko gra...narazie przynajmniej. ESP sprawdzałem na ostrym zakręcie i wszystko jest ok. Podaje linka jakby ktoś w przyszłości miał problem ten co ja. Za tę stronę wielkie dzięki kolego bo w sumie to zastanowiłem się pozniej, że prędzej oferty możliwości naprawienia tego błędu za pieniążki dostane niż jakąkolwiek odpowiedź:). Jakby ktoś miał jakieś kłopoty w zakresie tej adaptacji to tyle ile będę mógł to pomoge. Pisać w razie czego cragh@o2.pl a link to
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... ics#Coding" onclick="window.open(this.href);return false;

rafxxx
Użytkownik
Użytkownik

Problem z zapaloną ESP

Post autor: rafxxx » sob mar 05, 2011 14:58

pojezdzij kilka dni i zobacz czy bedzie ok bo ja jak jakis czas temu robilem adaptacje ale akurat czujnika g85 to niestety ale ciagle mi wyskakiwal blad 778, oby tobie wszystko gralo na tip top:)

Markoś
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z zapaloną ESP

Post autor: Markoś » sob mar 05, 2011 21:45

Coś tak patrzę że jak nie mam kabla i programu do mego golfa to tylko elektryk samochodowy pomoże :banghead: Dobra, narazie wielkie dzięki :hmm:

rafxxx
Użytkownik
Użytkownik

Problem z zapaloną ESP

Post autor: rafxxx » ndz mar 06, 2011 02:41

no to kup sobie kabelek vag kkl np. http://allegro.pl/najlepszy-najtanszy-v ... 78158.html" onclick="window.open(this.href);return false; za 40 zl , oprogramowanie znajdizesz wszedzie na necie, czytajac wszystko sobie sam zrobisz( no prawie wszystko :jezor: ) niz za kazdym razem placic

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”