Licznik z obrotomierzem podejdzie???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam ma golfa 3 1.4 b+lpg i mam licznik z zegarem . moje pytanie brzmi gdybym zakupił licznik z obrotomierzem czy dało by sie go podłączyć tak zeby działał ten obrotomierz??? czy były by jakieś przeróbki???
ja u siebie zmieniałem kiedyś jak mialem mk3 z zegarow na obrotomierz( w silniku 1.9 TD) po podlaczeniu nowego licznika wszystko smigalo bez problemu( tzn predkosc i obroty pokazywal), nie wiem tylko ile przeklamywal licznik, bo zawsze przeklamuja ( mowie o starszych modelach samochodow) a w szczegolnosci po zmianie z innego auta
Będzie działało bo w kostce są już wyprowadzenia na obrotek. A jeżeli by nie było do trzeba ci :
- plus
- masa
-przewód impulsowy który zależnie od instalacji będzie albo w aparacie albo cewce albo module. ( choć w Ciebie będzie to cewka zapewne )
- plus
- masa
-przewód impulsowy który zależnie od instalacji będzie albo w aparacie albo cewce albo module. ( choć w Ciebie będzie to cewka zapewne )
Numquam Desperaveris...
Poszukaj tylko budzika od twojej wersji silnika . Jak mniemam masz ABD ? Ja kupiłem kiedyś chyba od AAM ( ta sama skala prędkości ) i mi piszczała kontrolka oleju powyżej 2000 obrotów .
Teraz mam od Seata i śmiga pięknie , obrotek sprawdzony z elektronicznym obrotomierzem . Prędkości nie przekłamuje , sprawdzona z GPS'em .
Teraz mam od Seata i śmiga pięknie , obrotek sprawdzony z elektronicznym obrotomierzem . Prędkości nie przekłamuje , sprawdzona z GPS'em .