Głośny strzał w desce rozdzielczej?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Mam pytanie: Czy spotkał się może ktoś z takim problemem- podczas uruchamiania auta gdy przekręciłem kluczyk (już trzeci raz próbowałem odpalić- może to ważne??!!) coś wystrzeliło w desce rozdzielczej (głośno jak kapiszon) i poszedł dymek z okolicy środkowych nawiewów i stacyjki. Troszkę się podymiło, ale przestało, więc spróbowałem odpalić auto ponownie i bez problemu odpaliło. Wydaje mi się, że wszystko działa w porządku, więc nie był to raczej żaden z bezpieczników. Dziękuję za wszystkie z podpowiedzi
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Re: Głośny strzał w desce rozdzielczej?
I dodam: SZYBKO!Skalmar pisze:Rozbieraj dechę i patrz co tam się działo działo.
Odpusty się tam raczej nie odbywają, więc coś stało się z pewnością; jeździć bez sprawdzenia - to bym się obawiał...
-
- Nowicjusz
Ale macie może może jakieś podpowiedzi czego szukać?? Bo po tym jeździłem nim przez 20 minut i nic- wszystko działało i odpalał bez problemu.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Dobrą sieciową "sznur-lampą" poświecić i szukać wszelkich okopceń czy nadtopień przewodów, kostek czy przekaźników; diodowa bateryjka jest na nic. Po odnalezieniu śladów - opisz Kolego miejsce i kolory okopconych przewodów czy numerek przekaźnika.
-
- Nowicjusz
Mimo wszystko postanowiłem nie patrzeć co wystrzeliło i wszystko na razie działa Wolałem deski nie rozkręcać po raz kolejny, ponieważ ledwo się ona trzyma po poprzednich właścicielach dziękuję mimo wszystko za chęć pomocy :]