Kontrolka air bag, prosze o pomoc
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam taki problem, mianowicie, zaświeciła mi sie kontrolka poduszki, podłaczyłem kompa, ale ku mojemu zaskoczeniu program nie może się połączyć, próbuje nawiżać połaczenie ale nic z tego, z abs czy z silniiem łaczy się bez problemu. Proszę o porade co to sie moglo stac, z góry dziękuje i pozdrawiam !!
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
mógłbyś chociaż rocznika auta podać...a sterownik to nie przypadkiem 6Q0 609 605 A ?
a jaki model auta troche danych, wyjmowalem poduszke w kierownicy, bez odlaczonego akumulatora?
- Pablo Corrado
- Forum Master
Można wyjąć z akumlatorem podpiętym, ale jak międzyczasie z odpiętą poduchą włączył zapłon, to załapał błąd.
A co do połączenia, to może być problem ze sterownikiem, jeśli to ten numer co napisał wyżej Qto, chociaż ja osobiście miałem ten sterownik i już się łączył z VAGiem.
A co do połączenia, to może być problem ze sterownikiem, jeśli to ten numer co napisał wyżej Qto, chociaż ja osobiście miałem ten sterownik i już się łączył z VAGiem.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
-
- Nowicjusz
Powiem szczerze że to chyba jakiś kiepski program jak nie może się połączyć
Re: Kontrolka air bag, prosze o pomoc
Golf IV, 98 rok, modelowy 99, motor TDI oznacznenie AGR, a jaki sterownik to niestety nie wiem, kiedyś już podłączałem Vaga bo mialem jakiś błąd i wtedy było ok, skasowalo sie bez problemu, a tym razem nie chce mi sie Vag połaczyć :/ boje się że może sterownik jest uszkodzony i trzeba go wyminić, bo z innymi sterownikami łaczy sie bez problemu.
-
- Nowicjusz
Kolego a jak bezpiecznik od gniazda diagnostycznego i jakim programem działasz ?
Re: Kontrolka air bag, prosze o pomoc
Bezpiecznika nie sprawdzałem, ale z innymi sterownikami Vag łaczy sei bez problemu, a program to :polski vag 4.9", dodam że przy próbuje połaczenia mignie od czasu do czasu kontrolka poduszki, ale niestety mimo czekania połączyć sie nie chce.tomaszek-1234- pisze:Kolego a jak bezpiecznik od gniazda diagnostycznego i jakim programem działasz ?
to weź z łaski swojej podłącz vag -com 4.09 np. i nie bedzie problemu, bo moim zdaniem polski vag jest gównianym programem, ciągle miałem z nim problemy, aż wkońcu przeszedłem na vag coma i nie mam żadnych
No to musze spróbować, zobaczymy czy cos to pomoże, dzięki za poradę