Witam
Niedawno kupiłem od znajomego golfa III z 92r. 1.8 75km za grosze i mam taki problem że prędkość jest zawyżana o jakieś 15 km/h, a do tego jeszcze kilometry są zaniżane o jakieś 10 km, to jest bardzo dziwne. Może ktoś wiem w czym jest problem
Problem z zegarami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z zegarami
licznik nie od tego auta
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Problem z zegarami
To inaczej - ktoś przekładał licznik i jest założona nieprawidłowa wersja licznika. Bo golfa III było tyle wersji liczników że szok, w zależności od tego czy benzyna, diesel, anglik, europejczyk, amerykaniec, zależnie od pojemności, mocy itd.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Problem z zegarami
Sprzedać, ale najpierw sprawdź jego wskaźnik WGSZ na forum znajdziesz o tym dowiesz się czy pasuje do Twojego auta. Jest jeszcze szansa że twój licznik ma tylko po jakimś "tuningu" przestawione wskazówki, poznasz po tym że w całym zakresie prędkości przekłamuje tyle samo, jeśli przekłamanie rośnie wraz z prędkością - do wymiany
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.