Witam,
Przetrzepałem forum poszukując rozwiązania mojego problemu ale bez rezultatu.
Mam problem z autem, który objawia się w następujący sposób:
- licznik w aucie wygląda na poprawnie działający zarówno przy włączonym jak i wyłączonym zapłonie - widać temperaturę oraz stan paliwa na wskazówkach,
- gdy uruchamiam silnik oba wyświetlacze gasną i wszystkie wskazówki stoją w pozycji "0", krótko mruga i gaśnie "!" od ręcznego,
- licznik podczas jazdy nie działa (oprócz podświetlenia standardowego), nie nabija dystansu
Stało się to w momencie gdy:
- wymieniałem termostat i sporo płynu pociekło po silniku i skrzyni,
Do tej pory ustaliłem:
- napięcie 12,06 wyłączony silnik, 14,06 na jałowych, 14,4@2000rpm,
- VAG pokazał błąd czujnika temp, ale po skasowaniu już nie wraca (wcześniej próbowałem odpalić auto z odpiętym czujnikiem),
- robiłem próby zapinając inne liczniki - objawy takie same
- próbowałem odpiąć wtyczkę impulsatora, wstecznego oraz włącznika świateł i uruchomić auto - rezultat ten sam,
- komora silnika teraz wygląda na suchą, ale pewności nie mam
- bezpiecznik 21 jest sprawny, chociaż po włączeniu zapłonu wyświetlacze działają mimo wyjęcia tego bezpiecznika
- stan aku b. dobry - bez problemu odpala auto,
- od bloku odkręcałem gruby kabel masowy ale go oczyściłem i zamocowałem powtórnie
Bardzo proszę Was o pomoc. Co robić !?
licznik nie działa - pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
licznik nie działa - pomocy
wygląda na to że impulsator nie podaje impulsów być może go zalałeś ?? wykręcić wysuszyć i zobaczyć to wtedy
mogło się też zdarzyć że się sfajczył
mogło się też zdarzyć że się sfajczył

vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO