Zegary - tracenie podswietlenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,
Mam taki problem, otoz posiadam predkosciomierz z polfisem. Jak jest chlodniej i ogolnie po zapaleniu auta wsywietlacz jest b.ladny. Natomiast po dluzszej jezdzie nie widze pratycznie nic tylko czerwone podswietlenie :/
Poprostu komuter traci "kontrast" i ciezko jest sie dopatrzec co wlasciwie jest tam wyswietlane...
Usilowalem znalesc sie jakis temat na forum o tym ale nie umiem bo wlasciwie tego nazwac nie potrafie.
Prosil bym o jaka kolwiek pomoc jak to naprawic? Co z tym zrobic aby bylo tak jak przy odpaleniu? Czy tylko pozostaje wymiana.....?
Dzieki, pozdrawiam
Piotrus
Mam taki problem, otoz posiadam predkosciomierz z polfisem. Jak jest chlodniej i ogolnie po zapaleniu auta wsywietlacz jest b.ladny. Natomiast po dluzszej jezdzie nie widze pratycznie nic tylko czerwone podswietlenie :/
Poprostu komuter traci "kontrast" i ciezko jest sie dopatrzec co wlasciwie jest tam wyswietlane...
Usilowalem znalesc sie jakis temat na forum o tym ale nie umiem bo wlasciwie tego nazwac nie potrafie.
Prosil bym o jaka kolwiek pomoc jak to naprawic? Co z tym zrobic aby bylo tak jak przy odpaleniu? Czy tylko pozostaje wymiana.....?
Dzieki, pozdrawiam
Piotrus
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
myślę że zostanie ci tylko wymiana , cos najwyraźniej się grzeje a naprawa tych wyświetlaczy jest droższa niż wymiana całego licznika podaj numer licznika .
p.s. zawsze jak zakładasz temat podawaj rok auta pojemność silnika albo jego literowe oznaczenie to cos ci może pomożemy a tak nie wiadomo co to za auto . a najlepiej to wpisz sobie w profilu i za każdym razem bedzie się wyświetlało po twoim loginem
p.s. zawsze jak zakładasz temat podawaj rok auta pojemność silnika albo jego literowe oznaczenie to cos ci może pomożemy a tak nie wiadomo co to za auto . a najlepiej to wpisz sobie w profilu i za każdym razem bedzie się wyświetlało po twoim loginem
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
najprawdopodobniej niestety wymian a- bo sama naprawa wyświetlacza środkowego jest droga
A co sie dzieje ze tak sie dzieje?
A autko to MK IV 1.8T AGU z roku 1999r,
Czyli ogolnie nic poza wymiana nie wchodzi w gre/regeneracje?
A co do nr licznika to niestety nie posiadam
Nie jestem do konca pewny ale to moze byc nr ich - 1J0 920 821 AX
A autko to MK IV 1.8T AGU z roku 1999r,
Czyli ogolnie nic poza wymiana nie wchodzi w gre/regeneracje?
A co do nr licznika to niestety nie posiadam
Nie jestem do konca pewny ale to moze byc nr ich - 1J0 920 821 AX
Ostatnio zmieniony ndz lut 20, 2011 23:21 przez Piotrus!, łącznie zmieniany 1 raz.
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
fajny masz motor
tak jak pisałem wyżej regeneracja sie nie opłaca prościej kupić nowy (używany ) licznik i go adaptować
numer licznika morzesz uzyskać podłączając pod VAGa albo wyciągając licznik z tyłu na pewno pisze .
jak nie masz mozliwości podłączenia VAGa to ja bedę w środę prawdopodobnie przejeżdżał przez Wałbrzych mogę ci odczytać ten numer
tak jak pisałem wyżej regeneracja sie nie opłaca prościej kupić nowy (używany ) licznik i go adaptować
numer licznika morzesz uzyskać podłączając pod VAGa albo wyciągając licznik z tyłu na pewno pisze .
jak nie masz mozliwości podłączenia VAGa to ja bedę w środę prawdopodobnie przejeżdżał przez Wałbrzych mogę ci odczytać ten numer
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
Tyle ze jak bym mial juz nowe zegay kupowac to raczej bym sie pchal na pelny fis.... Myslelem ze tego sie da zreanimowac
Czy morur fahny? Juz troche malo
A co do zczytania nr to nie chodzi ze nie mam jak (tzn to znajomy jak cos by zrobil) tylko ciezko z czasem....
Czy morur fahny? Juz troche malo
A co do zczytania nr to nie chodzi ze nie mam jak (tzn to znajomy jak cos by zrobil) tylko ciezko z czasem....
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
spoko
wszystko da się naprawić trzeba tylko stwierdzić co sie grzeje i to wymienić , ale jak już napisałeś to zajmuje dużo czasu którego pewnie nie masz
wszystko da się naprawić trzeba tylko stwierdzić co sie grzeje i to wymienić , ale jak już napisałeś to zajmuje dużo czasu którego pewnie nie masz
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
Re: Zegary - tracenie podswietlenia
Problem tkwi w słabym połączeniu taśmy z płytką, znikające linie można zniwelować poprzez "wymiane" kleju łączącego taśmę z płytkąmartinezz123 pisze:spoko
Naprawiane jest to też poprzez wymiane taśmy przewodzącej łączącej płytkę drivera z taśmą poliestrową.Do naprawy potrzebny hotair no i delikatne ręce Jest obszerny temat o naprawie Fis na elektreodzie ale to już możesz tyle sam poszukać. Jak dopadnę jakiś stary licznik to chyba się pokuszę o "regenerację"
Ostatnio zmieniony pn lut 21, 2011 00:38 przez Vagoviec, łącznie zmieniany 1 raz.
Numquam Desperaveris...
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
ale u kolegi nie znikają linie przeciwnie wszystkie sie zapalają
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
Re: Zegary - tracenie podswietlenia
Są chińskie ukłądy które po montażu w liczniku podnoszą napięcie czy coś podobnego przez co wyświetlacz nie traci kontrastu, lub kontrast pogarsza sie przy większej temp, jest to jednak sposób " na krótką metę" gdyż wyświetlacze te ulegają "wypaleniu" i pomaga tylko i wyłącznie wymiana po dłuższym czasiemartinezz123 pisze:ale u kolegi nie znikają linie przeciwnie wszystkie sie zapalają
Numquam Desperaveris...
Dzieki bardzo za to co praktycznie chcialem uslyszec Czyli to ze ejdnak sie da zregenerowac ale gra nie warta swieczki bo i tak padnie po niedlugim czasie....
Dziki bardzo
A co do demontazu i zabawy z nim to bym zatrudnil ojca do demontazu, a naprawic by sie naprawilo w pracy Tyle ze widze ze to raczej na dluzsza mete nie wytrzyma...
Dziki bardzo
A co do demontazu i zabawy z nim to bym zatrudnil ojca do demontazu, a naprawic by sie naprawilo w pracy Tyle ze widze ze to raczej na dluzsza mete nie wytrzyma...
Coś wytrzymuje, spotykam się z opiniami że niektórzy jezdzą nawet rok, chodzi o znikające piksele, ale utrata kontrastu i stosowanie tego chińskiego układu sa na krótką metę.Wyświetlacz się wypala i jego żywotność jest średnio wyznaczona na 10 lat, tak że jeśli kupisz używane zegary to nie znaczy że wyswietlacz długo pobangla jak należy. Nowy bodajże 550zł i jest możliwość dostania go podobno przez ASO
Numquam Desperaveris...