Nie działa lewe światło postojowe przednie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problem, koleś wymieniał mi lewy przedni błotnik golfie 3. Od tego czasu nie działa mi światło postojowe lewe przednie. Wymiana żarówki nie pomogła, długie światło i mijania świeci się bez problemu , natomiast postój nie . Prawa lampa działa bez zarzutu. Sprawdzałem kable, odłączałem wiązkę i przyłączyłem spowrotem i nic nie pomogło. Z oględzin kabla który idzie od lampy również nie wywnioskowałem aby był naderwany. Co może być przyczyną?
Bezpiecznik?
Dodam że mam orignalne standardowe helle jednozarówkowe, chyba h4.
Pomóżcie proszę.
Bezpiecznik?
Dodam że mam orignalne standardowe helle jednozarówkowe, chyba h4.
Pomóżcie proszę.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
od tego powinieneś zacząć...jeszcze przed założeniem tematuBigJohn31 pisze:Bezpiecznik?
a tył świeci ??
Tył świeci... A to moze bezpiecznik być, a który dokładnie ? Koleś co mi go robił wymieniał mi tez antene od radia. Moze to ma związek...
- Qto
- _
- Kontakt:
jak tył świeci to bezpiecznik nie...zobaczy czy dochodzi prąd do wtyczki. Opis bezpieczników znajdziesz na forum...
Ale w sumie jak mam to sprawdzić ? Mijania i długie świeca normalnie, to czy to prąd ?
- Qto
- _
- Kontakt:
hmmm...od postojówki jest osobny kabel, dochodzi do żarówki...musi być na nim napięcie +12V (około)...sprawdzam probówką, miernikiem, żarówką z kabelkami...BigJohn31 pisze:Ale w sumie jak mam to sprawdzić ? Mijania i długie świeca normalnie, to czy to prąd ?
Że zapytam jaki kolo ma ten kabel, bo u mnie jest tam brąz, biały i niebieski...