kontrolka od oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kontrolka od oleju
Witam mam mały problem jak wielu użytkowników tutaj mam VW IV SDI jakiś czas temu zapaliła mi sie kontrolka od oleju na żółto ( nie miga tylko pali sie na stałe i jeden sygnał dziwiękowy )po sprawdzeniu oleju okazało sie jest zbyt niski poziom oleju po uzupełnieniu myślałem że wszystko wróci do normy czyli zgaśnie a tu niespodzianka nadal sie świeci na żółto . Pytanko czy to jakiś wikększy problem czy może tylko wystarczy jakoś zlikwidować ten błąd kombinacją lub pod komputerem. Pozdrawiam
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
kontrolka od oleju
kontrolka w ogóle nie zgasła ? czy może zgasła i po przejechaniu 100km znowu się zapaliła ??
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
kontrolka od oleju
na pewno musisz podpiąć pod vaga , błąd powinien sie skasować . napisz co to znaczy " po sprawdzeniu oleju okazało sie jest zbyt niski poziom oleju " ?? . co to znaczy zbyt niski był w ogóle na miarce ??
vw golf IV 1.9 tdi MARTINEZZ
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
- Qto
- _
- Kontakt:
kontrolka od oleju
to tak jak martinezz123 piszę...pod VAGa. Kontrolka powinna zgasnąć nawet bez dolewania oleju...po samym otwarciu maski, także problem może leżeć w czujniku otwarcia maski.norbi74 pisze:W ogóle nie zgasła
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
Re: kontrolka od oleju
nie dokońca są modele bez ori alarmu i w tedy nie maja takiego czujnika , więc trzeba z ręki go w VAGu z neutralizować .Qto pisze:to tak jak martinezz123 piszę...pod VAGa. Kontrolka powinna zgasnąć nawet bez dolewania oleju...po samym otwarciu maski, także problem może leżeć w czujniku otwarcia maski.norbi74 pisze:W ogóle nie zgasła
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
- Qto
- _
- Kontakt:
kontrolka od oleju
faktyczniemartinezz123 pisze:są modele bez ori alarmu i w tedy nie maja takiego czujnika
- martinezz123
- DZIADZIA
- Kontakt:
kontrolka od oleju
no to błędy do z czytania .
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
www.vwjgora.pl
diagnoza VAG COM / TACHO
kontrolka od oleju
Dziekuję bardzo za pomoc teraz muszę znaleźć elektryka ciekawe ile biorą za podłączenie komputera ?
kontrolka od oleju
norbi74, istnieje jeszcze możliwośc że sam czujnik jest walnięty (chociaż wtedy jesli sie nie mylę kontrolka powinna migac) lub okablowanie idące do niego . Wlej olej do poziomu max na bagnecie i zobacz czy lampka znikneła
kontrolka od oleju
Już jest na maxa 3 dni i nie zgasła pewnie zostanie podłaczenie komputera to i tak wyjdzie co sie stało czy czujnik czy kable chyba? bo jeszcze nigdy nie podłączałem pod komputer ale kiedyś musi być ten pierwszy raz