Piszcza Przednie Lampy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Piszcza Przednie Lampy
Witam mam oto taki problem ze swoim golfem mk3 otóż strasznie głośno pisząca mi lampy. Problemu by nie było gdyby nie to ze strasznie krotko świeca na światłach długich wiec wszedłem do samochodu i chciałem wyregulować zęby świeciły wyżej lecz w ogóle to nic nie daje tylko piszczą i od tego czasu wydaja te dźwięki cały czas nawet jak nie dotykam tego regulatora przy wlanczaniu świateł. Chciałem je sobie wyregulować na kloszach ale po otwarciu maski okazało sie ze sa pęknięte i teraz nie wiem co mam zrobic czy kupic nowe klosze czy da sie jakos to naprawić?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Piszcza Przednie Lampy
Regulowanym elementem są lustra nie klosze, więc zdejm z tyłu dekielki i popatrz co się tam stało, zapewne plastykowe zaczepy połamane. Można naprawić ale trzeba mieć zaczepy z innej lampy, czyli z rozbitej będzie ciężko znaleźć. Prościej kupić sprawny reflektor najlepiej używany oryginał Hella
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Piszcza Przednie Lampy
A dlaczego caly czas piszczy regulator świateł ? Musze wymienic lampy zeby wkoncu swiatla swiecily jako tako zeby w nocy dalo sie jezdzic ? To jest dos glosny dzwiek i troche to uciazliwe.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Piszcza Przednie Lampy
Nie wiem dlaczego, może woda do silniczka się dostała, można go rozebrać i wysuszyć a jak nie pomoże - używka 3-4 dychy, póki i tak masz to skichane odłącz wtyczkę od silniczka żeby nie piszczał
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Piszcza Przednie Lampy
tylko ze piscza dopier po wlonczeniu świateł jak sam silnik chodzi to nie wydaja zadnych odgłosów
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Piszcza Przednie Lampy
bo dopiero po zapaleniu świateł do silniczka dochodzi prąd.szymonpc pisze:tylko ze piscza dopier po wlonczeniu świateł jak sam silnik chodzi to nie wydaja zadnych odgłosów
tak jak pisał Paweł Marek, odłącz wtyczkę dopóki nie ogarniesz problemu
Piszcza Przednie Lampy
Też kiedyś przechodziłem problem z piszczącymi silniczkami, które to i cały czas chodziły góra-dół. Gdzieś nawet w jakąś dziurę wjechałem i znów zaczynały się obracać. Silniczki rozbierałem, czyściłem, ale nic to w zasadzie nie dało, więc kupiłem nowe, w sensie używki i problem ustał.