witam.
Ostatnio założyłem do mk3 ramkę z nawiewami od venta starego typu i nie wiem gdzie podłączyć dwie wtyczki. zapewne gdzieś w skrzynce bezpieczników ale jest tam takie dojście że nie jestem w stanie nawet zajrzeć do tyłu. jeśli ktoś wie gdzie to podłączyć to bardzo dziekuje
gdzie p[odłączyć oświtlenie nawiewów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
może daj pod podświetlenie jakiegokolwiek przycisku ?? Kabelek szaro/niebieski ...drugi dajesz do masy (brązowy kabelek albo gdzieś pod śrubkę...obojętnie)
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
na razie mam na krótko pod włącznik świateł ale chce tak jak fabryka dała
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
W oryginale, wewnątrz tablicy rozdzielczej jest 8-stykowe złącze elektryczne doprowadzające także zasilanie i wyjścia na dmuchawę kabiny; i to z niego pobrane jest podświetlenie pokręteł. Czyli trzeba "iść" po kablach od pokrętła, aż się trafi.
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
a jeśli mój golf nie miał tych ramek to te wtyczki tak czy siak tam będą? czy one były tylko gdy były te świecące nawiewy?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Trudno powiedzieć na 100%, VW potrafi nie raz zaskoczyć... Ale, jak napisał Kolega Qto, daj gdziekolwiek do podanego przewodu i będzie działać; a pod tablicę nikt nie będzie patrzył - czy jest firmowo.