problem z odpaleniem

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

maka45
Nowicjusz
Nowicjusz

problem z odpaleniem

Post autor: maka45 » pn lut 14, 2011 17:02

witam wszystkich na forum mam problem z odpalaniem mojego golfa3 cabrio od jakiegos czasu zaczol fiksowac postaram sie bardziej szczegolowo opisac problem a wiec fiksacja polega na tym ze raz odpala a raz nie i towarzysza przy tym objawy takie jak trzaskaie przekaznikow 167 ktory jak mi wiadomo odpowiada za pompe paliwa i przekaznik nr 1 ktory jak sie nie myle odpowiada za podgrzanie mieszanki czy cos takiego wymienilem je na nowe i nie zmienilo to nic do tego wszystkiego zegary raz dzialaja raz nie czasem tancza tak jak trzaskaja przekazniki auto raz odpala i jezdzi caly dzien przy czym zegary w trakcie jazdy raz dzialaja a raz nie a czsami jak go zgasze znow nie moge go odpalic i tak w kolko nie wiem co mam robic a mieszkam w takim miescie ze o dbrego mechanika ciezko a boje sie nim puscic poza miasto bo nie wiem dokad dojade moze ktos wie gdzie drzemie problem

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

problem z odpaleniem

Post autor: rysiektr » wt lut 15, 2011 21:54

gdzieś Ci masa ucieka, posprawdzaj wszystkie punkty masowe przy skrzynce bezpieczników i posprawdzaj też kable przy rozruszniku i przy klemach aku

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

maka45
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: problem z odpaleniem

Post autor: maka45 » wt lut 15, 2011 23:08

tak zrobie choc nie ma problemu z rozrusznikiem kreci dobrze tylko zaskoczyc autko nie chce ale jutro wyczyszcze wszystkie przewody jakie tylko bede mogl i dzieki za rade mam nadzieje ze to pomoze pozdrawiam

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

problem z odpaleniem

Post autor: rysiektr » wt lut 15, 2011 23:26

przy rozruszniku a dokładniej przy elektrowłączniku łączy się główny + z aku do reszty auta, jeśli tam nie łączy to kręcił będzie ale plus może nie łączyć i będą cyrki się działy... ale jednak bardziej obstawiał bym to, że gdzieś masy nie ma

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

problem z odpaleniem

Post autor: Paweł Marek » wt lut 15, 2011 23:44

maka45, skup się też na kostce stacyjki, objawy odpowiadałyby jej uszkodzeniu powodującemu zaniki zasilania napiszmy ogólnie prawie całego samochodu

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

maka45
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: problem z odpaleniem

Post autor: maka45 » śr lut 16, 2011 01:01

dziekuje bardzo za pomoc sprawdze to wszystko i napisze jesli cos pomoze

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”