9a lambda
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
9a lambda
Witam posiadam silnik 9a,mam problem jak mam podpiac lambde.Stara lambda byla na wtyczce dwu pinowej (dwa biale) i osobno szary czarny byly gdzies podpiete.Gdzie mam to podpiac.Po przekladce silnika zostala mi jedna wolna wtyczka dwu pinowa (kolor brazowy i czerwono biały) czy jest to wtyczka od lambdy i co z pozostalymi kablami.Z gory dziekuje za pomoc\
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
9a lambda
nie bardzo kapuje mógłbys rozrysować. Dwa białe od strony sondy to grzałka, i spasują chyba do wtyczki z kablem brązowym i biało czerwonym ( sprawdź czy jest w tej wtyczce napięcie po odpaleniu silnika ( i sekundę po włączeniu zapłonu - tak jak do pomp benzyny). A pozostałe to najwazniejszy czarny sygnałowy do pinu 7 w ECU i szary do masy silnika
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
9a lambda
czytalem gdzies ze ten czarny sygnalowy idzie na zielony przewod (pojedyncza wtyczka)ale nie jestem teraz tego pewny.Sprawdze napiecia dopiero pozniej lub rano.A jest roznica ktory bialy bedzie szedl do brazowego i bialo czerwonego?
- Paweł Marek
- V.I.P.
9a lambda
Żadna. Co do czarnego podałem numer styku w ECU to już dotrzesz "po kabelkach" i sprawdzisz ewentualnie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
9a lambda i regulator cisnienia
Doszedl problem regulatora cisnienia paliwa.Po podlaczeniu wtyczki dwupinowej auto nie pali. Na pinach 9 i 4.5 :/ Moga byc jakie konsekwencje brakiem akumulatora cisnienia poza cofajacym sie paliwem ?
9a lambda
Z pinu nr 7 idzie czarny kabelek ktory zmienia sie na grubszy i idzie na cewke, po drodze rozdwaja sie i jeden wisi luzem.Mam sie wlaczyc miedzy cewke a kompa? Wiadomo Ci cos na temat pinu numer 33? Zielony kabel.Pojedyncza niebieska wtyczka
- Paweł Marek
- V.I.P.
9a lambda
Nie pomogę bo to mym co napisałeś zaczynam całkiem wątpić w jakość schematu który mam z Info-techu