Witam, przymierzam się do stworzenia opcji, w moim samochodzie jakim jest VW Golf II, funkcji przerywanej przednich wycieraczek. Po prostu takowej funkcji nie mam, a uciążliwe jest przy drobnym deszcze machanie dźwignią co chwila.
Zauwarzyłem, iż całym 'control panel' ;p tzn w miejscu gdzie są wszystkie przekaźniki, po prostu nie mam wejścia numer 19 na przekaźnik przednich wycieraczek, to znaczy ten programowalny sterownik, dlatego też gdy dźwignię włącznika wycieraczek przy kierownicy przełączę w dól, nic się nie dzieje.
Teraz drodzy forumowicze, pytanie do was a zarazem prośba techniczna, w jaki sposób i czy mogę podłączyć ten oryginalny sterownik wycieraczek, jakoś że tak powiem na 'lewo" aby wszystko chodziło sprawnie i bym mógł się cieszyć funkcją przerywanej pracy wycieraczek? Poniej umieszczam zdjęcie tego przekaźnika:
Dodam jeszcze że rozważam zrobienie takiego sterownika, tylko nie mam zielonego pojęcia, gdzie go wpiąć i w jaki sposób, również prosiłbym o porade w tej sprawie, niżej schemat tego sterownika, z góry serdeczne dzieki !;]
Jak zrobić przerywacz przednich wycieraczek-VW golf II???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Jak to kolega nie ma miejsca na przekaznik numer 19? Moze kolega wrzucić foto skrzynki przekaznikow? Aby miec przerywany programowalny tryb pracy wystarczy zakupić przekaznik numer 99 z mkIII.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Witam, przepraszam za dłuższy czas ciszy na ten temat, wziąłęm się za zrealizowanie tego schematu, wszystko jak na razie przebiega ok, temat uważam za zamknięty.