brak przełącznika świateł.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- pawelek1z2
- Użytkownik
no dobrze panowie, bez ceregieli zapytam krótko - które kable zewrzeć żeby mieć światła.. bo przęłącznik ( pokrętło ) odmówiło posłuszeństwa i się spaliło. nowe już w drodze zamówione a do tego czasu muszę sobie radzić. prosiłbym jakiś schemat. pozycje plus mijania by się przydały:)
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Wyjąć z wtyczki czerwony I STARANNIE ZAIZOLOWAĆ. Połączyć czarno-żółty + biało-czarny + szare - z paskiem.
W wyniku takiego połączenia będzie miał kolega światła automatyczne z zapłonem
W wyniku takiego połączenia będzie miał kolega światła automatyczne z zapłonem
- pawelek1z2
- Użytkownik
wyjąć czerwony z wtyczki? raczej wolę jej nie rozkładać , myślałem bardziej o mostkowaniu jakichś dwóch pinów choćby tak jak oszukuje się zasilacze atx że mają podpiętą płytę główną.. nie wystarczy po prostu połączyć tamtych czterech?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Nie można, bo czerwony kabel to stałe zasilanie pozycyjnych. Gdyby wyłącznikowi w nocy "się odwidziało", gdyby jednak zwarł te piny - rozładuje Koledze akumulator, spali cewkę zapłonową (bo włączy się zapłon) itd. Lepiej dmuchać na zimne.
Ostatnio zmieniony śr lut 09, 2011 00:49 przez Zico63b, łącznie zmieniany 2 razy.
- pawelek1z2
- Użytkownik
wylacznik mam odlaczony i w smieciach bo sie centralnie stopil spalil i jakas dziwna ciecz z niego wycieka.. nie wiem czy to nie smar sie rozwarstwil ten co w srodku byl.. czyli przy zalozeniu ze nie podlaczam wlacznika to moge i tak zrobic... lub po prostu kawalkami kabli laczyc na czas jazdy..
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Tak - warunek musi być taki, że z czerwonym nie ma "nikt" kontaktu - żaden z kabelków.
Czyli sumując: czarno-żółty łączymy z biało-czarnym, szaro-czarnym, szaro-czerwonym, szaro-zielonym i szaro-niebieskim - wszystkie razem.
Czyli sumując: czarno-żółty łączymy z biało-czarnym, szaro-czarnym, szaro-czerwonym, szaro-zielonym i szaro-niebieskim - wszystkie razem.
- pawelek1z2
- Użytkownik
- Paweł Marek
- V.I.P.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 2&start=28" onclick="window.open(this.href);return false; tu masz moją poradę, robisz to samo co na fotkach pokazałem i masz swiatła bez włącznika po zapłonie. Porada nie obejmuje podświetlenia tablicy rejestracyjnej, a diody sa po to żeby zachowac mozliwość właczania świateł postojowych na jedną stronę manetkami. Jesli to ma być na chwilę diody mozesz pominąć. A zamiast lutowania tylko mostki z kawałków kabli i włóż do wtyczki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- pawelek1z2
- Użytkownik