szyby nie dzialaja po wylaczeniu zaplonu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ...radek...
- Użytkownik
witam. wlasnie skonczylem zakladac u siebie elektryke szyb. moj problem polega na tym, ze po wylaczeniu zaplonu szyby przestaja dzialac, podpialem kabelek brazowo-zolty ktory niby odpowiada za to, ze mozna szyby jeszcze otworzyc do momentu otwarcia drzwi. a mi od razu przestaja dzialac po wylaczeniu zaplonu. co jest nie tak??? no chyba, ze na odwrot podpialem plus i plus po zaplonie???
- Paweł Marek
- V.I.P.
CZekaj nie tak, kabel br-ż jest od tego żebyś po wyłączeniu zapłonu i dopiero otwarciu drzwi mógł szyby uruchamiać, sprawdź czy tak sie dzieje jeśli tak to masz ok. Po takim otwarciu i ponownym zamknieciu powinny jeszcze działać jakiś czas bez zaplonu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Szyby powinny dzialac (ale bez automatu) jeszcze z jakies 10 minut po zgaszeniu silnika.
Czerwony - plus
Czarno bialy - plus ze stacyjki
Brazowy - masa
Niebiesko zielony - podswietlenie
Czerwony - plus
Czarno bialy - plus ze stacyjki
Brazowy - masa
Niebiesko zielony - podswietlenie
- Paweł Marek
- V.I.P.
Plus po zapłonie ma, plus stały i główną masę ma boby szyby nie ruszyły w ogóle. Pozostaje sprawdzić pozostałe masy brązowe. Ale Mavrick, sprawdź u siebie dokładnie. Ja mam dwa auta z 1993. Po zgaszeniu silnika i wyłączeniu zapłonu ( po jeździe trwającej minimum 10 min) jeśli nie otworzę drzwi - nie działają, jeśli otworzę drzwi - czyli normalnie wysiadam po jeździe - działają przez 10 minut, potem przestają, zaczynają po ponownym otwarciu drzwi , więc spróbuj uruchomić po wyłączeniu zapłonu ale bez otwarcia drzwi - i napisz pisz sam jestem ciekaw, może sa różnice w nowszych modułach po 95 tych z opcją cofania szyby po napotkaniu na opór.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
No ja mam tak, że szyby działają te 10 minut po wyłączeniu zapłonu POD WARUNKIEM ŻE NIE OTWORZĘ ŻADNYCH Z CZTERECH DRZWI! Otwarcie drzwi blokuje szyby "z klawiszy" do kolejnego włączenia zapłonu. Co ciekawe, można je mimo to domykać czy otwierać pilotem lub kluczykiem. Tak było od zawsze, kable w przelotce ciągle kontrolowane - sprawne.
Zapomniałem dodać, rocznik 96.
Zapomniałem dodać, rocznik 96.
Ostatnio zmieniony ndz lut 06, 2011 20:38 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
- ...radek...
- Użytkownik
jak wylacze zaplon to wogole nie dzialaja, nawet po otwarciu drzwi. bo z tego co zrozumialem-musze jezdzic co najmniej 10 minut, zeby dzialaly po otwarciu drzwi???
Nie musisz jeździć 10 min. Wystarczy, że włączysz zapłon i wyłączysz i szyby powinny jeszcze działać. Ja też miałem, że po wyłączeniu zapłonu szyby działały do puki nie otworzyłem drzwi. Golf z 1996 roku.
- ...radek...
- Użytkownik
Bednarus pisze:szyby działały do puki nie otworzyłem drzwi
czyli jak w koncu ma byc???Paweł Marek pisze:po wyłączeniu zapłonu i dopiero otwarciu drzwi mógł szyby uruchamiać