rozpis pinow we wtyczce w slupku drzwi

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
...radek...
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ...radek... » czw sty 27, 2011 22:47

witam. moglb mi ktos pomoc z rozpiska pinow we wtyczce od elektryki w slupku drzwi???

Obrazek
1
2
3
4
5
6,7,8,9,10,11,12,13-elektryka szyb
14,15-glosnik
16-masa
17,18-prawdopodobnie kopertówki
19
20
21
23

a reszta??? :-k :-k :-k
Ostatnio zmieniony pt sty 28, 2011 18:11 przez ...radek..., łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sty 28, 2011 09:53

...radek..., nie wiem jak u innych ale fotka mi sie nie otwiera, wklej bezpiosrednio

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
...radek...
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ...radek... » pt sty 28, 2011 18:12

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sty 28, 2011 18:28

Napisz jeszcze które drzwi bo mam fotki od drugiej strony i mi sie miesza, chyba że sam coś po kolorach dojdziesz
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d50 ... f1bb1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d50 ... f1bb1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0b1 ... 49600.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/99f ... c4a7e.html" onclick="window.open(this.href);return false;

na czarny dwużyłowy nie patrz jest dołożony, drzwi z pełną elektryką strona kierowcy

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
...radek...
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ...radek... » pt sty 28, 2011 18:49

Paweł Marek dzieki. mam jeszcze pytanie odnosnie tego schematu
Obrazek

jezeli mam funkcje komfortu( a mysle, ze tak jest, bo szyber zamyka sie po przytrzymaniu kluczyka) to musze sie wpinac w pozycje oznaczona nr. 3-sterowanie otwieraniem dachu??? a pozycja oznaczona nr. 7-wlacznik drzwi lewych to jest ten przy slupku, ktory odpowiada za oswietlenie kabiny po otwarciu drzwi??? :bajer: wedlug tego schematu ma byc to kabel brazowo-zolty. a wedlug tego;
Obrazek

brazowo-bialy, to w ktory w koncu mam sie wpiac bo mam oba???

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sty 28, 2011 21:41

ale z czym wpinać, kabel czarno zielony z pinu 3 zamyka dach po zamknieciu szyb. Jesli chodzi ci o wpięcie domykania z alarmu to nie, wpinasz się w kabel szary ten sam co zamyka central, a przy dłuższym impulsie szyby i na koncu dach.
7 tak jak piszesz. Włącznik ten czyli tzw krańcówka ma trzy styki: stałą mase brązowy, mase przy otwarciu drzwi na lampkę brązowo - biały, i mase do modułu szyby kabel brązowo żółty. No i nadal nie wiem po co i z czym chcesz się w niego wpinać, przecież nie napisałeś tego co robisz.
Otwieranie zielony zamykanie i domykanie szary i to wszystko jeśli chodzi ci o central oraz funkcję domykania szyb i dachu.
Brązowo żółty jest do takiej automatyki: po zamknięciu drzwi i wyłączeniu zapłonu szyby przestają działać z przycisku, po otwarciu drzwi zaczynają działac ponownie dzięki impulsowi na kabel brązowo - żółty. Oraz ten kabel zaświeca lampki obrysówki w drzwiach jeśli je ktoś ma, ale to raczej tylko w Vento

Awatar użytkownika
...radek...
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ...radek... » pt sty 28, 2011 22:48

bo wlasnie robie instalacje elektrycznych szyb pomiedzy drzwiami i do skrzynki. bede rowniez montowal elektryke szyb. kupilem wlasnie od vento razem z boczkami. z tego schematu rozumiem wszystko oprocz wlasnie pozycji nr. 3-sterowanie otwieraniem dachu. musze ciagnac jakis dodatkowy przewod od szyb do szyberdachu??? i jeszcze jedno-jakich uzyc bezpiecznikow???

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt sty 28, 2011 22:56

...radek... pisze: jakis dodatkowy przewod od szyb do szyberdachu???
nie musisz, możesz zgodnie z ze schematem, zamiast tego co teraz jest wpięty do dachu jesli chcesz żeby działało jak w oryginale. Do szyb na główne zasilanie (F43) jest specjalny bezpiecznik zielony tzw termiczny umieszczony w oryginale nad skrzynką, możesz dać zwykły 30 A. F14 wystarczy mały 5-10A

Awatar użytkownika
...radek...
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ...radek... » pt sty 28, 2011 23:56

Paweł Marek wielkie dzieki. :pub: :pub: :pub:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”