Czujnik paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik paliwa
Witam w golfie 1.9tdi nie działa mi wskażnik paliwa stale pokazuje na zero i swieci pomarańczowy cepeen rezerwa.Czysciłem kabelki dochodzace do zbiornika,wyciągnięty smok też czyszczony delikatnie mierzony opór góra dół działa.Czysciłem więc kontaktem wtyczki przy zegarach i nic ani drgnie.Prosze o pomoc skończyły sie pomysły.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Czujnik paliwa
Wepnij we wtyczkę przy baku rezystor ok 150 Ohm i zobacz czy czujnik dygnie, powinien pokazać ok 30l... oczywiście na włączonym zapłonie badaj. Jak nie zagada obadaj czy na jednym z pinów wtyczki jest masa...
Czujnik paliwa
Dzięki ok.jutro wpadne do kolegi ma rezystor 150 Ohm jeśli dygnie to będzie znaczyć żę musze wymienić w zbiorniku pływak?
- Qto
- _
- Kontakt:
Czujnik paliwa
na pewno będzie oznaczało to że problem jest w baku...
wskaźnik temperatury cieczy prawidłowo działa ?
wskaźnik temperatury cieczy prawidłowo działa ?
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czujnik paliwa
a może sama wskazówka w zegarach coś nie teges. proponuje zanim wejdziesz w pływaki zrobić test licznika w vag.
Czujnik paliwa
podlacze sie pod temat mam podobny problem z tym ze stan zbiornika wacha sie miedzy 1/3-1/2 na wskazniku na liczniku, test licznika robilem i wszystko ok co mozna jeszcze zrobic, mozliwe ze plywak w zbiorniku sie przekrzywil, dodam ze jakis czas temu demontowalem caly zbiornik paliwa
- Qto
- _
- Kontakt:
Czujnik paliwa
zajrzeć, rozłożyć i złożyć jeszcze raz...i pewnie zacznie normalnie gadaćrafxxx pisze:jakis czas temu demontowalem caly zbiornik paliwa
Re: Czujnik paliwa
ale tak konkretnie moglbys powiedziec bo nigdy tego nie robilem ?Qto pisze:zajrzeć, rozłożyć i złożyć jeszcze raz...i pewnie zacznie normalnie gadaćrafxxx pisze:jakis czas temu demontowalem caly zbiornik paliwa
Czujnik paliwa
Wszystko rozebrałem od licznika do pływaka i nic chyba trza postawic do mechanika lub robic zamiany pływaka od znajomego i tak po kolei przekładać.Tak wogóle wydaje mi się smieszna tak częsta usterkowosc golfa 4 szczególnie elektroniki przecież kiedyś w starych fiatach nie było tyle problemów.
Czujnik paliwa
no wiesz niby tak ale to sa takie pier***lki i wazne ze maszynownie sa trwale;) TDI power