Witam.
Nigdzie nie mogę tego znaleźć, a bardzo potrzebuję w tym momencie. Samochód 1.6 PN jest teraz 200 km ode mnie więc nie mam jak sprawdzić i nie ma kto mi sprawdzić. Mianowicie wg katalogów mogę mieć aparat zapłonowy BOSCH lub Ducellier, Sagem, Valeo. Chcę kupić kopułkę i palec przez internet. Mogę jakoś poznać po roku produkcji czy czymkolwiek innym na odległość jaki aparat siedzi w moim Golfie?
Aparat zapłonowy, jaki typ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Paweł Marek
- V.I.P.
to trudne lub niemożliwe, lepiej poproś kogoś kto ma dostęp do tego auta o zczytanie numerów z aparatu. I nie widzę sensu kupowac w necie części które są od reki dostępne w każdym lepszym sklepie moto.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Re: Aparat zapłonowy, jaki typ?
Chcę kupić również kable i świece w sklepie internetowym. Boję się, że jak pojadę do siebie (małe miasto) to tych części nie będzie albo będą dużo droższe więc chciałem zamówić komplet z neta i dopiero pojechać to założyć. U mnie nie ma jakichś dużych sklepów motoryzacyjnych, nie mieli nawet filtra paliwa do mojego samochodu.
Jeśli chodzi o numery to sprawdzał mój ojciec i stwierdził, że nie ma tam żadnych numerów ani nazwy firmy. Najwyżej zaryzykuję. Kable i świece i tak będą pasować, a resztę może wymienię albo sprzedam. Dzięukuję za odpowiedź . Pozdrawiam.
Jeśli chodzi o numery to sprawdzał mój ojciec i stwierdził, że nie ma tam żadnych numerów ani nazwy firmy. Najwyżej zaryzykuję. Kable i świece i tak będą pasować, a resztę może wymienię albo sprzedam. Dzięukuję za odpowiedź . Pozdrawiam.
- Paweł Marek
- V.I.P.
są numerki wybite z boku na aparacie tylko trzeba oczyścić. Filtra do twojego auta nie było bo taki nie występuje pod model auta, do gaźnika sa filterki uniwersalne. Najczęstszy aparat to Bosch jak kupisz do niego części to duża szansa że się uda.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.