niedziałający 1 bieg wycieraczek i 'automat'
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Aivars
- Użytkownik
Witam,
Mam taki problem w swoim mk3. Szukajac na forum znalazlem, ze inni tez mieli podobny problem, jednak nie taki sam jak moj. Chodzi o to, ze gdy przelacze dzwignie wycieraczek na dol, to sie nie wlaczaja. Golfa kupilem pare miesiecy temu i czasem wycieraczki dzialaly na tym dolnym biegu, ale stopniowo coraz rzadziej, az teraz w ogole nie dzialaja. Inny objaw jest taki, ze gdy nacisne spryskiwacz przedniej szyby, to wycieraczki sie rowniez nie wlaczaja. Pozostale 'szybsze' biegi dzialaja normalnie. Mial ktos moze taki sam problem? Pozdro!
Mam taki problem w swoim mk3. Szukajac na forum znalazlem, ze inni tez mieli podobny problem, jednak nie taki sam jak moj. Chodzi o to, ze gdy przelacze dzwignie wycieraczek na dol, to sie nie wlaczaja. Golfa kupilem pare miesiecy temu i czasem wycieraczki dzialaly na tym dolnym biegu, ale stopniowo coraz rzadziej, az teraz w ogole nie dzialaja. Inny objaw jest taki, ze gdy nacisne spryskiwacz przedniej szyby, to wycieraczki sie rowniez nie wlaczaja. Pozostale 'szybsze' biegi dzialaja normalnie. Mial ktos moze taki sam problem? Pozdro!
ain't low enough.
- juro
- Użytkownik
- Kontakt:
Za czasowe działanie wycieraczek odpowiada przekaźnik sprawdź go jeżeli nie to demontuj przełącznik przy kierownicy.
- Paweł Marek
- V.I.P.
a on działa?Aivars pisze:ze gdy nacisne spryskiwacz przedniej szyby
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Aivars
- Użytkownik
Dziekuje za odpowiedzi Tak, spryskiwacz dziala normalnie, ale wycieraczki nie wlaczaja sie automatycznie. Sprawdze przekaznik i dam znac jak najszybciej
ain't low enough.
Siema miałem ten sam problem juz wiem chyba wszystko na ten temat sprawdzić przekaźnik możesz ale mała szansa ze to przekaźnik bo on jest tylko od czasówek(automatycznych) a pierwszy bieg juz nie ,problem tkwi w manetkach musisz je wyjac i rozebrać i przeczyścić bo jest tam pełno smaru i sufu mi pomogło działa wszystko ale i tak nowe z czasem muszę kupić bo juz maja 19 lat i raz na 20 włączeń nie działają ale potem juz tak .A i pewna uwaga jak będziesz je rozbierał to uważaj na taka sprężynę w ktorej jest śruba ciężko potem ja wlazyc z powrotem i te blaszki w niej nie pogub. Pozdro (nie denerwuj sie jak potem cos będzie nie działać bo tam trzeba odpowiednio ta srubke wkręcić bo jak za bardzo to spryskiwacze caly czas beda włączone wiec wkładaj i podłączaj i nie skręcaj na stale puki wszystko działać nie będzie)
sprawdź, też przewody przy samym silniku wycieraczek.
miałe ten sam problem i okazało się, że jeden z przewodów pękł ze starości. po zlutowaniu chodziło jak nowe
miałe ten sam problem i okazało się, że jeden z przewodów pękł ze starości. po zlutowaniu chodziło jak nowe